23948sdkhjf

Tre plus tre går videre med træbyggeri i fem etager

Nu er der kommet navn på de arkitekter og rådgivere, der skal give bud på udformningen af en fem etager høj boligejendom i træ, MiniCO2 Etagehus Træ, som Realdania og Realdania By & Byg står bag. 

– Stort set samtlige teams præsenterer styrker og kompetencer, som ville have kunnet løfte opgaven, lyder det på forsøgsbyggeriets LinkedIn-side med henvisning til, at der landede 25 ansøgninger om prækvalifikationen. 

De prækvalificerede er

Arkitekter:
- Tegnestuen Vandkunsten
- Jaja Architects + ONV Arkitekter
- Schmidt Hammer Lassen Architects

Ingeniør:
- Sweco
- Ramboll
- Moe Denmark

Vinderarkitekten bliver totalrådgiver i det samlede hold, mens ingeniøren bliver underrådgiver til arkitekten. 

Forsøgsbyggeriet i Fredericia bliver en fem etagers boligejendom med fire boliger og i alt cirka 600 kvm, opført som et ”monomaterielt hus”, hvilket betyder, at træ skal bruges som materiale i så mange af bygningens dele som muligt. Byggeriet bliver evalueret – dels samlet, dels sektionsvist i forhold til tag, primære og sekundære bygningsdele, elevatorskakt, fundament med videre.  

Eksperimentets omdrejningspunkt er at afprøve i skala 1:1, hvordan træ præsterer i et mindre etagebyggeri til boligformål.  

Selv om det aktuelle projekt omhandler træ som primært materiale, vil eksempelvis tegl, beton, ler, biobaserede eller genbrugsmateriale efterfølgende kunne tænkes afprøvet og sammenlignet. Det vil ske via et forsøgsdesign, der afsøger svar på markedets hypoteser for materialets styrker og svarheder. 

Projektkonkurrencen skal munde ud i det endelige forsøgsbyggeri. Kravene indebærer blandt andet, at byggeriet skal opføres indenfor et normalt anlægsbudget så man får de bedste muligheder for skalérbarhed og gør det så relevant for branchen som muligt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19