23948sdkhjf

Bygger bæredygtig bydel: Aarhus Kommune går sammen med de Linde og Tækker

Nye byggerier skal være langt mere bæredygtige. Det mener Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, der har indgået en samarbejdsaftale med de øvrige aktører bag byomdannelsen på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus.

Aftalen forpligter parterne til at arbejde for løsninger, der mindsker klimaaftrykket blandt andet fra det kommende universitetscampus. Det skal understøtte kommunens mål om at være CO2-neutral i 2030.

- Vi har undersøgt muligheden for, at bæredygtige løsninger bliver et egentligt krav i nye lokalplaner, men det er der ikke lovhjemmel til. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet enige om en model, hvor bygherrerne selv har budt ind med, hvilke tiltag de vil indarbejde i den nye bydel, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Aktørerne bag aftalen er Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS), Incuba, Olav de Linde, Tækker Group, Affald Varme Aarhus og Aarhus Kommune. Samarbejdet er et supplement til lokalplanen for området.

Genbrug og mere beplantning

Parterne har peget på en række konkrete løsninger; blandt andet vil bygherrerne så vidt muligt genbruge materialer som mursten og døre fra de gamle industribygninger, så de får nyt liv i de nye byggerier. Også områdets træer og øvrig beplantning skal bevares, samtidig med at der tilføres endnu mere grønt.

- Vi vurderer, det er en god forretning at få indtænkt bæredygtige løsninger i udviklingen af Katrinebjerg, siger direktør Jørgen Lang, Forskningsfondens Ejendomsselskab.

- Foruden de konkrete løsninger med opsamling af regnvand i bassiner, grønne pladser og andre opholdsarealer, har vi planer om en bæredygtighedscertificering af bydelen. Vi er også i dialog med AffaldVarme Aarhus om løsninger inden for forsyninger, hvilket kan give en god totaløkonomi, tilføjer Jørgen Lang.

- Det giver god mening, at vi tænker bæredygtigt hele vejen rundt, når vi laver nye bydele. Det er rigtig godt, at der er gang i byggeriet i Aarhus, men det koster også på klimaregnskabet. Jeg er glad for, at vi kan enes om at bruge projektet på Katrinebjerg til at udvikle fremtidens måde at bygge ny by på, supplerer Bünyamin Simsek.

Forslaget til lokalplan for universitetscampus og et blandet byområde på Katrinebjerg blev behandlet på mandagens møde i Magistraten. Derefter skal det til behandling i Aarhus Byråd, som skal beslutte, om forslaget er klar til offentlig høring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125