23948sdkhjf

Alt det uden om: Byggecenterkæde byder ind på projekt til 60 milliarder

Flere entreprenører er på plads, og nu rykker byggecenterkæden Stark også ind på den enorme byggeplads ved Femern. Byggepladsen breder sig over et areal, der svarer til 300 fodboldbaner og byggecenterkæden er klar med en butik henvendt til projektets mange entreprenører og håndværkere.

Arbejdet med at bygge Femern Bælt-forbindelsen er sat i gang. På den danske side etableres de produktionsfaciliteter, der skal fremstille elementerne til den 18 km lange sænketunnel mellem Rødbyhavn på Lolland i Danmark og den tyske halvø Fehmarn.

- Femern-forbindelsen er Danmarks største byggeprojekt til 60 mia. kr. og kommer til at vare de næste otte år, siger regionsdirektør og ansvarlig for Stark Shop Femern, Jan Bo Petersen, i en pressemeddelelse om kædens engagement på stedet.

- Vi ser det som en langsigtet investering i et projekt med stor regional betydning, begrunder Jan Bo Petersen det yderligere.

Leverer alt det uden om

Forretningen bliver på 320 kvm og får et bredt udvalg. Hvad der ikke findes i forretningen, kan skaffes og leveres.

- De store, internationale entreprenører, der skal bygge sænketunnellerne og tilslutningsanlægget, sørger selv for de enorme mængder beton og grus, der skal bruges. Vi leverer alt det uden om – for eksempel udstyr til håndværkerne, fortæller projektdirektør i Stark Henning Møller Pedersen.

Kunderne bliver en blanding af lokale håndværkere og store, internationale entreprenører, der skal støbe de tunnel-elementer, der sejles ud og sænkes ned samt etablerer tilslutning på land for både vej og jernbane i form af portaler, ramper og betalingsanlæg.

Erfaring fra store byggeprojekter

Stark trækker på erfaringer fra andre store byggeprojekter som byggecenterkæden har været involveret i, som eksempelvis byggerier for Facebook, Google og Odense Universitetshospital. Stark har også lært meget af at have en forretning på byggepladsen i Carlsbergbyen i København, hvor der frem til 2024 opføres over 3.000 nye boliger.

- I de her meget store projekter er vores egen størrelse også vores styrke: Vi har alle varerne og styr på dokumentation, logistik og levering – vi sørger simpelthen for at matche de store entreprenørers organisationer, siger Henning Møller Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.313