23948sdkhjf

Sweco vinder rådgivning til 50 millioner på Danmarkshistoriens største anlægsprojekt

Energistyrelsen har valgt Sweco som teknisk rådgiver for Danmarks energiø i Nordsøen.

- Med energiøerne står Energistyrelsen overfor en særdeles spændende, men også særdeles kompleks implementeringsopgave. I den forbindelse har vi brug for specialiseret teknisk assistance, bl.a. til at fastsætte funktionskrav til energiøen i Nordsøen. Efter et offentligt udbud af rådgiveropgaven er valget faldet på Sweco. Vi ser frem til samarbejdet, siger Mads Krogh, programchef for energiøer i Energistyrelsen.

Aftalen løber i fire år med mulighed for et års forlængelse, og som minimum til ejer og entreprenør er valgt. Aftalen har en værdi af 50 mio. kr.

Energiøen bliver Danmarkshistoriens største anlægsprojekt med en estimeret samlet anlægssum på 210 mia. kr. Det svarer til ca. fire Femernbælt-forbindelser.

- Vi er stolte, glade og ydmyge over at være tildelt denne historisk store og ambitiøse samfundsopgave for Danmark, der vil danne forbillede for resten af verden. Energiøen er visionært udtænkt og skal løses med lige dele erfaringer og nyskabelser. Det er et udviklingsprojekt i stor skala og med et langsigtet perspektiv, der skaber tilstrækkeligt rum for innovation til gavn for alle involverede parter, siger Jes Hansen, direktør for Swecos division Infrastruktur, Vand & Miljø.

Energiøen skal i første fase kunne håndtere minimum 3 GW og på sigt 10 GW. Projektet rummer et enormt teknologisk udviklingspotentiale inden for den grønne omstilling, havvind, marineteknologi, energilagring og Power to X. 

Med energiøerne bidrager Danmark til opfyldelsen af Parisaftalen og til EU’s ambitioner om at øge den europæiske kapacitet med havvind svarende til 300 GW inden 2050.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.187