23948sdkhjf

Forventer at hyre en fjerdedel flere, men der er benspænd for ønskesituationen

Aktivitetsniveauet er støt stigende hos den nordjyske teknikspecialist Nordelektro i takt med, at flere virksomheder outsourcer drift og vedligehold af maskiner og tekniske. 

Hvad der ligner en ønskesituation for direktør Hans Peter Andersen og hans over 40 medarbejdere kan blive udfordret af ét forhold. 

- Når jeg kigger på vores vækstplaner for næste år, ser jeg én stor udfordring, og det er rekruttering. Vi er nærmest konstant på udkig efter nye montører, for det tager måneder at finde de rigtige folk, der kan servicere og renovere teknisk komplicerede anlæg som elevatorer eller CNC-maskiner. Vi har brug for specialiserede teknikere, og det er i dén grad en mangelvare, siger Hans Peter Andersen i en pressemeddelelse. 

Udfordringen med rekruttering er langt fra enestående. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at 22,5 pct. af virksomhedernes rekrutteringer ender med, at en stilling enten må opgives eller besættes af en person uden de ønskede kvalifikationer. Det er 3,1 pct. højere end før corona-pandemien. Samtidig melder både Tekniq, Dansk Metal og Nordelektros hjemkommune, Aalborg, om markant faldende ledighed. 

Derfor handler Nordelektro og opretter en dedikeret HR-funktion til opbygningen af et Nordelektro Academy, der skal løfte den interne kompetenceudvikling. Individuelle uddannelses- og karriereplaner, mentorordninger og andre tiltag skal sikre medarbejderne de færdigheder, der efterspørges i markedet. 

Dermed vil man også i højere grad have ressourcer til at tage nye folk ind, som har grundkompetencerne på plads, og så efterfølgende bygge på med specialistviden. 

De 40 skal have 10 nye kolleger 

Alt kommer dog ikke inde fra. Nordelektro-direktøren kan derfor glæde sig over, at det, efter flere måneders søgen, netop er lykkedes at ansætte både en key account manager, en teknisk rådgiver og tre nye montører. Dermed begrænser den aktuelle liste med stillingsopslag sig til en serviceleder til el & automation samt en servicemontør til maskinservice. 

- Men ser vi lidt længere frem, forventer jeg, at vi i løbet af det næste halve til hele år vil få brug for op imod 10 medarbejdere mere, herunder primært montører, siger Hans Peter Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.103