23948sdkhjf

Tagspecialist hopper i bassinet hos pingviner og søløver

Søløverne og pingvinerne i København Zoo skal have skiftet pumpe- og cirkulationsanlægget fra ferskvand til saltvand. Og da den oprindelige konstruktion er lavet af beton med jernarmering, skal overfladen forsegles med en vandtætningsmembran for at holde saltvand og jern adskilt. 

Opgaven udføres af firmaet Nanostone, der arbejder med overfladebehandling af tage, facader - og nu også saltvandsbassiner. Når den er påført, kan saltvandet ikke trænge igennem til beton- og jernkonstruktion, der dermed undgår at blive nedbrudt og forurene vandet. 

– Den membran, vi benytter i København ZOO, er designet til netop denne opgave, siger CCO og partner i Nanostone, Nicklas Christensen, i en pressemeddelelse om projektet   

Kort går opgaven ud på at lave en helt holdbar vandtætningsmembran, så søløverne og pingvinernes vandreservoirer kan transformeres fra fersk- til saltvand.

Aypiske udfordringer

Handlingsplanen op Zoo-opgaven skal være hurtig og præcis af hensyn til dyrene. Når dyrene er ude, foretages en totalrensning af overfladen. Først påføres en primer for at få en god vedhæftning og efterfølgende påføres selve polyurethan-membranen, som er specialudviklet til vandreservoir og er testet til at kunne holde i saltvand, i flere lag.

– I Zoo står vi ofte med nogle atypiske udfordringer, når vi skal vedligeholde og bygge nye anlæg. Der skal både tages hensyn til de dyr, der bor i anlæggene og til vores gæster, der kommer hver dag året rundt, siger driftschef Camilla Schaarup Haugsted, Zoologisk Have i København. 

I København Zoo skal Nanostone-holdet arbejde på cirka 600 kvm. Til sammenligning var deres seneste opgave på Toms, hvor der på de 30.000 kvm tag skulle udskiftes tagmembran på chokoladefabrikken.

Opgaven kommer til at foregå over fem dage, så der både er tid til, at materialerne kan tørre, og pingvinerne og søløverne såvel som havens gæster oplever mindst muligt gene af arbejdet.

Arbejdet udføres afhængig af vejret i uge 35 og 36

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109