23948sdkhjf

Rådgiver: Stålsøjle på flere etager skal etableres i Njals Tårn

Det problemramte Njals Tårn på Amager bør udstyres med en ekstra søjle i tårnets podiebygning fra kælder til femte sal.

Sådan lyder anbefalingen fra Bach Gruppens rådgiver Norconsult, viser en aktindsigt, som  Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået. 

Foreløbige analyser viser, skriver Licitationen, at styrken på adskillige af bygningens etager ikke lever op til de oprindelige krav i projektmaterialet.

Men med en ny stålsøjle i podibegygningen - en bygningsdel, som stikker ud på tårnets østside de nederste fem etager - kan rådgiveren angiveligt vise, at søjlerne i hele bygningen kan holde sig inden for kravene i bæreevne. Med andre ord: Trods lavere styrke, vil Njals Tårns søjler ifølge Norconsults beregninger kunne holde.

Notatet fra Norconsult er én af flere foreløbige afrapporteringer i et omfattende testprogram, som kommunen sagde ja til i marts, men Københavns Kommune vil endnu ikke kommentere, før den endelige rapport fra testprogrammet modtages. Den ventes i november.

Hos bygherren Bach Gruppen vil man følge anbefalingen om at etablere søjlen, oplyser Martin Rasmussen, direktør med ansvar for byggeri, til Licitationen.

Læs hele historien på Licitationen:

Stålsøjle på flere etager skal aflaste Amagertårnet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125