23948sdkhjf

De flade tage trækker: Større og større efterspørgsel på solanlæg

De danske virksomheder har fået øjnene op for solceller, når de renoverer og bygger nyt. 
Det gælder særligt de store anlæg, der kan placeres på de store tagflader på industri- og erhvervsbygninger. 

Hos elinstallatøren Elcon har entreprisechef Morten Nørgaard et bud på hvorfor interessen i øjeblikket er støt stigende.

- Vi ser mere og mere, at der kommer forespørgsler på solcelleanlæg som del af byggeprojekter eller renoveringer af store bygninger med flade tage. For nogle sker det af grønne hensyn, og for andre handler det om at spare på elregningen, siger han. 

Han peger på et nyligt eksempel, hvor Elcon fik en forespørgsel på at opsætte solceller på taget af et logistikcenter, hvor energien er tænkt til bygherrens eget forbrug. 

Netop i det tilfælde er det mestendels det økonomiske aspekt, der haft stor betydning. 

- Det er simpelthen blevet billigere og billigere at få solceller over de sidste år. Jeg har set en opgørelse, hvor prisen er halveret siden 2012. Og det er klart, at det så bliver mere interessant for kunderne, eftersom solcellerne tjener sig selv hjem hurtigere og kræver en mindre investering, siger Morten Nørgaard.

12.000 kvadratmeter solceller i Region Syd

Det er både offentlige og private aktører, der er interesserede i solceller på tagene. For nylig har Elcon løst en totalentreprise for Region Syd, der handlede om at opsætte 12.000 kvadratmeter solceller på sygehusbygninger i Kolding, Esbjerg og Aabenraa samt psykiatrisygehuse i Aabenraa og Esbjerg.

- Det er et godt eksempel på, at der kan være stor energigevinst at hente, når man tænker solceller ind. Opgaven for Region Syd er selvfølgelig et forholdsvis stort projekt, men det giver også mening i langt mindre skala, siger Morten Nørgaard.

Derfor tror han, at der vil blive installeret solceller på flere og flere tomme tagarealer i de kommende år.

- Alle prøver at tænke klimaet ind i alle dele af virksomheden, og der er et fladt tag et oplagt sted at starte uden de store ulemper. Solceller kan let opsættes, så man nærmest ikke lægger mærke til, at man har dem, siger Morten Nørgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109