23948sdkhjf

Konkurrence om 26.000 kvm – investorer efterlyser visioner for Aalborgs gamle sygehus

Nu bliver første skridt i udviklingen af Aalborgs Sygehus Nord-grund til et nyt bykvarter taget.

Ejendoms- og udviklingsselskabet Nordud A/S, der har Søren Enggaard A/S som hovedaktionær, gennemfører en visionskonkurrence om udviklingen af området ved Sygehus Nord og Gåsepigen. Aalborg Kommune bidrager med relevante oplysninger om de planlægningsmæssige rammer og kommunens visioner for området.

Selskabet med Søren Enggaard A/S i front indgik i januar en aftale med Region Nordjylland om at købe Sygehus Nord i Aalborg for 225,8 mio. kr. 

Sygehus Nord-ejendommene indgår i den fremtidige byomdannelse af Aalborg midtby med et samlet grundareal på 25.736 kvm og omfatter ni ejendomme med 16 bygninger på cirka 45.000 kvmm herunder et boligareal på 4.314 kvm, erhvervsareal på 40.136 kvm samt et kælderareal på 10.923 kvm.

Ejerkredsen bag Nordud A/S

Søren Enggaard A/S (hovedaktionær): Selskabet er ejet af Søren Enggaard og Carsten Enggaard. Carsten Enggaard er adm. Direktør og daglig leder i selskabet. Søren Enggaard A/S er et af Nordjyllands største ejendoms- og udviklingsselskaber. 

HCK Holding Aalborg A/S: Selskabet er ejet af Holger Colding-Kristensen, Peter Colding-Kristensen og Lars Colding-Kristensen. Selskabet er holdingselskab for familien Colding-Kristensen forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter. 

Regulus ApS: Selskabet er ejet af Torben Fristrup, Bodil Fristrup, Marianne Fristrup og Jesper Sand Fristrup. Selskabet er holdingselskab for en del af familiens investeringsaktiviteter. 

Kim Jacobsen Holding ApS: Selskabet er ejet af Kim Jacobsen, som tillige er direktør i Nordud A/S. Selskabet er holdingselskab for forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter.

Bliver klogere hen over foråret

I visionskonkurrencen skal tre tværfagligt sammensatte arkitektteams konkurrere om at udarbejde en plan for områdets udvikling og omdannelse. Konkurrencen starter i december 2021 og løber hen over foråret 2022. 

De deltagende teams ventes offentliggjort på et borgermøde i maj 2022, hvor der vil være mulighed for at se og høre om forslagene. Efterfølgende skal der på baggrund af de bedste forslag udarbejdes en udviklingsplan for området, hvorefter lokalplanlægning kan påbegyndes.

Søren Enggaard A/S overtager ejendommen, når Region Nordjylland er flyttet ud af sygehusbygningerne og har tømt dem for inventar. Udflytningen til det ny Aalborg Universitetshospital i Aalborgs østlige udkant påbegyndes i 2022-2023. Den forventede overtagelse er i begyndelsen af 2023.

Aalborg Kommune ønsker desuden, at Sygehus Nord og Gåsepigen bliver udviklet efter en helhedsplan, derfor afventer kommunen visionskonkurrencens forslag, inden planlægningsprocessen gennemføres. Når Nordud A/S har gennemført konkurrencen, vil Aalborg Kommune påbegynde den egentlige planlægningsproces.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079