23948sdkhjf

Forsinkelse på supersygehus medfører nye sager mod Region Nordjylland

Den ene forsinkelse efter den anden og voksende regninger har martret det nordjyske supersygehus, Nyt Aalborg Universitetshospital. Seneste lød det i august i år, at samtlige entrepriser i det godt 5,2 mia. kr. dyre byggeri først ventes afleveret i juni 2022 - et halvt år senere end i den foregående tidsplan. 

En række sager og krav mellem Region Nordjylland og forskellige entreprenører har også kendetegnet processen omkring prestigeprojektet. 

Nu er der ifølge Nordjysk nye søgsmål, idet to entreprenører, herunder totalrådgiverkonsortiet Indigo, sagsøger regionen på grund af skred i tidsplanen.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) afviser overfor avisen at oplyse, hvem der har lagt sag an mod regionen. 

Heller ikke Indigos adm. direktør vil kommenterer rådgiverkonsortiets sag mod Region Nordjylland. Det står dog klart, at Indigo er part i en række voldgiftssager, ”både som sagsøgt og som sagsøger”, som det er formuleret i konsortiets seneste årsrapport.

Som tidligere beskrevet på Building Supplys søstermedie Licitationen rejste Region Nordjylland sidste år et krav og indledte en syn- og skønssag mod Indigo på baggrund af en række fejl og mangler i projektmaterialet på VVS og opsætning af elskinner, forhold der har været en medvirkende årsag til forsinkelser på supersygehuset. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094