23948sdkhjf

100 mand kæmper stadig mod flammerne: Det kommer til at brænde i mange dage

Omkring 100 folk fra beredskabet er onsdag eftermiddag fortsat beskæftiget med at kontrollere den brand, der tirsdag morgen brød ud hos spånpladeproducenten Kronospan - Novopan Træindustri på Djursland.

Det fortæller Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør ved Østjyllands Brandvæsen til Wood Supply.

– Vi er fortsat i slukningsmode og er i gang med en kontrolleret nedbrænding, hvor vi beskytter de omkringliggende bygninger og siloer, siger beredskabsdirektøren.

– Ekstremt sjældent

Branden opstod i en fritliggende bunke affaldtræ til spånpladeproduktion på næsten 20 meter i højden, og operationschef Johnny Damsgård udtalte tirsdag til Randers Amtsavis, at der er tale om en usædvanligt voldsom brand. Indtil videre er det dog lykkedes det mere end 100 mand store beredskab at holde flammerne under kontrol. Og sådan skulle det gerne fortsætte. 

– Det her affaldsoplag er omkranset af bygninger, så vores vigtigste opgave lige nu er at sørge for, at ilden ikke blusser voldsomt og at der ikke sker spredning til bygninger, fortæller Kasper Sønderdahl onsdag eftermiddag.  

De mange beredskabsfolk er indkaldt fra hele landet, og der har sågar måttet indhentes to crashtendere – store lufthavnsbrandbiler, der normalt bruges til at slukke brande i nedstyrtede fly.

– Det er ekstremt sjældent at vi har brug for så meget mandskab og to crashtendere til at slukke en brand. Det sker en gang imellem, men det er en meget usædvanlig hændelse det her, sagde operationschef Johnny Damgård onsdag morgen til Randers Amtsavis. 

Kasper Sønderdahl fortæller, at der blandt beredskabets folk også er kemisk beredskab, der måler røggaspartiklerne, men at der på nuværende tidspunkt ikke er tegn på, at røgen fra branden er giftig. Hvornår de sidste flammer forventes at være slukket, er beredskabsdirektøren mindre sikker på.

– Men vi forventer, at det kommer til at brænde i mange dage, siger Kasper Sønderdahl.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125