23948sdkhjf

Dansk værtskab bag EM for faglærte sætter Poul Nyrup Rasmussen i front

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen skal stå i spidsen for arbejdet med at arrangere europamesterskabet for unge faglærte i Danmark i 2025, EuroSkills 2025.

Børne- og Undervisningsministeriet har udpeget den tidligere statsminister til at være bestyrelsesformand for det nyoprettede selskab, der skal stå for begivenheden. Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse. 

EuroSkills 2025 er det officielle europæiske mesterskab for unge faglærte under 25 år inden for håndværk, industri og service og vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence på det absolut højeste faglige niveau i 45 fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op i MCH i Herning, hvor mesterskabet afholdes.

– Han har en viden, erfaring og pondus, der er uvurderlig for EuroSkills 2025 og Skills-bevægelsen generelt. Poul har også vist sit store engagement i unges udvikling gennem sit arbejde i Det Sociale Netværk og Headspace, og vi glæder os til at arbejde sammen om at samle alle aktører inden for erhvervsuddannelser i Danmark – og til at udvikle det bedste europamesterskab nogensinde i 2025, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, i pressemeddelelsen.

Det er den europæiske organisation, WorldSkills Europe, der afgør, hvor EuroSkills-arrangementerne afholdes. SkillsDenmark, der repræsenterer Danmark i WorldSkills, har sammen med fem andre parter ansøgt om værtskabet i 2020. De seks parter bag det danske værtskab – Regeringen, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark - har stiftet interessentskabet EuroSkills 2025 I/S, der skal planlægge og afvikle eventen frem mod 2025. Det er dette selskab, Poul Nyrup Rasmussen nu er udnævnt som formand for. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125