23948sdkhjf

Stor træleverandør tager bid af lille byg-selv startup

Sønderjyske Frøslev, der leverer træ til landets byggemarkeder og trælaster, har overtaget halvdelen af den Silkeborg-baserede iværksættervirksomhed Arko, der fremover vil være kendt som Frøslev Arko.

Virksomheden udvikler de såkaldte Arki Kits, der ifølge Frøslev er træbranchens svar på de populære måltidskasser. Det er dog ikke grøntsager og opskrifter, kunderne finder i kassen, men arbejdstegninger og vejledninger til arkitekttegnede udemøbler, der således kan bygges let uanset erfaringsniveau.

Ifølge adm. direktør hos Frøslev, Martin L. Petersen, passer konceptet rigtig godt til trævirksomhedens delstrategi om at udvikle endnu flere løsninger til gør-det-selv-segmentet.

 –  Hos Frøslev arbejder vi hele tiden på at udvikle nye træløsninger, så vi kan tilbyde de danske tømmerhandler og byggemarkeder endnu flere spændende produkter til hylderne og skabe muligheder for at forøge deres omsætning af træ og værktøj. På den måde bidrager virksomhedens målsætning samtidig til at fremme brugen af træbaserede produkter, siger han og fortsætter:

– Træet, der skal bruges, er ofte noget, vores kunder i forvejen har på hylderne, og derved kan det være det klassiske mersalg.

Ifølge Martin L. Petersen er det nye partnerskab også et spørgsmål om at slå det bedste fra to verdener sammen.

 – Arko er nemlig enormt stærke på design og udvikling, imens vi hos Frøslev har fokus på træets egenskaber, optimering og effektivitet. På den måde kan vi sammen være med til at bidrage til at udvikle markedet for gør-det-selv-projekter i træ. Samtidig kommer Arko til at hjælpe os med deres designvinkel på flere af vores øvrige produkter, siger han.

Tættere på forbrugeren

Familieejede Frøslev er især kendt som storleverandør af træ til byggeriet, men med en ny strategi har virksomheden øget sit fokus på forbrugeren. Det blev senest understreget i september, da Frøslev offentliggjorde et nyt samarbejde med designvirksomheden Plio.

– Frøslev har i mange år været kendt som Danmarks største leverandør af træ til byggeriet, og derfor er det nu også et helt naturligt næste skridt at fokusere endnu mere på forbrugerne (…), lød det i den forbindelse fra salgs- og marketingschef Brian Nissen.

Nu er det altså gør-set-selv-segmentet, virksomheden har sat fokus på med det nye partnerskab, der konkret udmønter sig i, at Frøslev kommer til at stå for salget af de såkaldte Arki Kits via virksomhedens forhandlere, imens Frøslev Arko skal skabe designuniverset og udvikle endnu flere arkitekttegnede gør-det-selv-møbler til konceptet.

Arki Kit vil blive solgt i både Danmark og Tyskland og vil være at finde på mange tømmerhandlers og byggemarkeders hylder fra det nye år.


Frøslev Arko står bag de såkaldte Arki Kits, der er en slags samlesæt med arbejdstegninger og skruer, der gør køberen i stand til selv at fremstille et arkitekttegnet havemøbel af standardtræ. 
Foto: Frøslev Arko

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094