23948sdkhjf

Robotter skærer to dage af modulbyggers produktionen

Der er godt gang i Danbox Living i Holstebro, som fremstiller parcelhuse, sommerhuse og offentligt byggeri på fabrik. Firmaet producerer cirka en bygning om ugen og har ordrebogen fyldt mere end seks måneder frem. 

Nu har de fået skærerobotten Amigo fra robotproducenten Kobots til at hjælpe dem med de hårdeste processer – særligt skærearbejde med fibergipsplader - og sætter dermed skub på produktiviteten. 

– Det er hårdt for vores medarbejdere at stå foroverbøjet og arbejde med dyksaven. Det slider på kroppen. Med Amigo skal målene på pladerne bare tastes ind i en app, så klarer robotten resten, siger produktionsleder Jens Ankjær i en pressemeddelelse.

Tidligere gik flere medarbejdere med støvmasker, når der skulle skæres fibergipsplader. Nu er der ingen støv i luften længere. Robotten har nemlig en støvsuger monteret, som suger stort set alt støv væk. 

Arbejdet er samtidig blevet meget mere effektivt, fordi der kun er en mand, som skal skære pladerne. De andre kan koncentrere sig om at montere pladerne og måle op.   

– Det er blevet meget nemmere at montere fibergipspladerne. Før skulle jeg gå ind og ud af modulet hele tiden for at skære plader. Nu får jeg pladerne leveret fra Michael. Vi når meget mere, siger Daniel Montoya, som står for at montere pladerne inde i bygningerne.  

Skærer to dage fra

Jens Ankjær peger også på effektiviseringen i produktionen. Hvor der før skulle to mand til at gå i tre dage for at montere fibergipspladerne i et modulbyggeri, kan man nu nøjes med fire mand i en dag. Ud over tidsbesparelsen bliver modulet hurtigere klar til næste led i processen - og det er guld værd. 

– Jo hurtigere vi får et modul videre til næste arbejdsproces, jo hurtigere får vi byggeriet ud til kunden og kan tage en ny opgave ind i produktionshallen. Derfor er en besparelse på to dage virkelig stort for os, udtaler Jens Ankjær og tilføjer: 

– Men endnu vigtigere er det, at vi har fået et godt arbejdsmiljø. Vi har ikke støv i luften og lungerne mere, og arbejdet slider meget mindre på medarbejderne, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.111