23948sdkhjf

Dansk soltag på vækstrejse: "Skylder Tesla en tak"

- Vi laver det Tesla gerne vil.

Sådan sagde udvikler, stifter og medejer af den danske soltagsproducent Solartag Thomas Ahola Pedersen, da Licitationens søstermedie Energy Supply snakkede med ham i 2018.

Dengang var han, virksomheden og soltagsløsningen stadig i sin vorden – men siden er det gået stærkt.

I dag sælger virksomheden soltag som aldrig før og sprænger rammerne for omsætningsvækst. Samtidig er der kommet en ny medejer og adm. direktør til - nemlig Jens Romundstad, tidligere HR-direktør i Coop.

Han har købt 15 pct. af Solartag og sat sig i direktørstolen. Og han er kommet til en virksomhed i vækst

- Status på vores forretning er, at vi er inde i en rigtig god vækst. Vi kommer fra et lille sted, men vi er heldige at have et godt produkt, der rammer noget i markedet – en kombination af æstetik og vedvarende energi, siger han om den soltagsløsning, der efterhånden er ret efterspurgt.

Årsagen til efterspørgslen er ifølge Jens Romundstad, at løsningen dels tapper ind i snakken om den bæredygtige og grønne omstilling og dels danskernes almene interesse for og ønske om at gøre deres i den grønne omstilling.

- Det økologiske salg i detailhandlen er steget i de senere år. Drivkraften her har været, at supermarkederne med fuldt overlæg har lagt flere økovarer på hylderne. Det samme gælder for os. De grønne produkter er hængt frem på endegavlen – der er en enorm innovation på market, og det har fået nye produkter frem, siger Jens Romundstad.

Omsætningsvækst

Solartag har siden 2018 udviklet på sin løsning, der er testet hos Teknologisk Institut – det kan modstå både regn, hagl, sne og slud og så kommer det med en patenteret beslagløsning og med et udtryk af et lavglans skifertag. 

Og selvom Solartag siden 2018 har solgt sine soltag herhjemme, så er det først nu, at virksomheden er blevet helt klar til skrue op for salgsaktiviteterne.

- Vi har gået og puslet med en masse ting, og det er først nu at vi er kommet i en ramme, hvor vi kan tilbyde vores produkt, siger Jens Romundstad.

I løbet af corona-året 2020 kom der virkelig gang i salget. Omsætningen nåede dengang - i hvad der er Solartags reelle år et - 8 millioner kroner

- Vi får en omsætningsvækst på 400 pct. år. Vi er et rigtig godt sted lige nu. Vi får rigtig mange henvendelser, siger Thomas Ahola Pedersen.

Med den store efterspørgsel følger et behov for flere ansatte, og Solartag har netop rundet de 15 ansatte - og der kommer hele tiden nye til.

Fra tømrer til top-tunet

Da Thomas Ahola Pedersen startede ud var Solartag en ganske almindelig tømrerforretning. Men efterhånden som omsætningen og efterspørgslen er steget – og der er kommet flere og flere ansatte på lønningslisten - har han erkendt, at der skulle andre kompetencer til end hans.

- Vi er gået fra at være en tømrerforretning til at være en helt anden virksomhed, og når man vækster med 400 pct., så skal der være styr på forretningen. Derfor gik jeg sidste år i gang med at se på, om jeg kunne finde nogle folk, der har erfaring med at drive den her type virksomhed, siger Thomas Ahola Pedersen.

Og det er altså her Jens Romundstad kom ind i billedet.

- Jeg gik i gang med at kigge på, hvad jeg og virksomheden havde behov for og fik ansat Jens Romundstad. Han kan nogle helt andre ting, som vores forretning havde brug for, siger Thomas Ahola Pedersen.

Skylder Tesla en tak

Startskuddet til hele soltags-eventyret har sin begyndelse i maj 2017, hvor Tesla åbnede for forudbestillinger af sit nye 'usynlige' soltag. Det lod Thomas Ahola Pedersen ikke gå ubemærket hen.

- Efter Elon Musk havde tweetet om soltaget fik Thomas en henvendelse fra en kunde, der ville være den første til at have et Tesla-soltag. Thomas kontaktede Tesla, men det kunne ikke lade sig gøre at få et Tesla-tag til Danmark, fortæller Jens Romundstad.

Netop det afslag fik Thomas Ahola Pedersen til at tænke i soltagsbaner. Målet var at finde en løsning, der var bedre end Teslas. 

- Thomas fik sat det hele i gang og han fundet en bedre løsning. Vi skylder Teslas en tak, siger Jens Roumundstad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094