23948sdkhjf

Tidligere topchef hos produktudvikler i front for byggerobotter

Henrik Jacobsen er blevet ansat som adm. direktør hos robotfirmaet Odico, hvor han tiltræder den 1. april 2022. Det meddeler firmaet, som har udviklet en række løsninger til bygge- og anlægsbranchen, i en pressemeddelelse.

- Jeg vil motivere og udvikle organisationen til at nå de strategiske mål formuleret og vedtaget af bestyrelsen og ejerkredsen. Det gælder både økonomiske mål, men også i forhold til at udvikle virksomhedens produkter og potentiale samt evne til eksekvering gennem medarbejdere og organisation, siger Henrik Jacobsen i pressemeddelelsen.

Tidligere topchef hos projektudvikler 

Henrik Jacobsen er 58 år gammel og er uddannet B.Sc. Production Engineering fra SDU. Senest kommer han fra en stilling som vicedirektør for produktion og innovation på Teknologisk Institut, hvor han siden 2018 har beskæftiget sig med kommercialisering indenfor digitalisering samt udvikling af robot- og automationsteknologi.

Før det har Henrik Jacobsen blandt andet været ansat i Blue Ocean Robotics som VP for international business development, adm. direktør for projektudviklereen Arkitektgruppen - i dag AG Gruppen - samt MD i Aluwind Group, MD i Væksthus Syddanmark og VP i ABB’s robotic-division.

Bestyrelsesformand i Odico, Fra Søren Ravn Jensen, peger på firmaets strategi, der er fokuseret på digital fabrikation og robotløsninger til især byggeindustrien, og hvordan Henrik Jacobsen via sin erfaring med kommercialisering af robotteknologiske løsninger kan skrue op for salgs- og markedsføringsindsatsen.

Henrik Jacobsen afløser Anders Bundsgaard, grundlægger af og hovedaktionær i Odico, der meddelte sin afgang fra selskabet den 3. december sidste år.

Byggerobotter, børsnotering og fremtidstro

Odico, som kom på børsen i sommeren 2018 har udviklet en række løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Blandt andet en robotløsning, der kan skære støbeforme til byggebranchen.

På listen er også en en skærerobot, der lyder af navnet Cut’n Move, til on-site skæring af tegl, fliser og andre byggematerialer direkte på byggepladsen. Den købte entreprenørkoncernen Arkil - som tidligere beskrevet - en udgave af i efteråret 2020

Robotofirmaet har også udviklingsprojekter omkring robotfrem­stillede kommercielle træbyggeri, hvor et håndgribeligt bevis står i Odense.

I seneste regnskabsår, 2020/21, fordoblede firmaet omsætningen men havde nok engang underskud. 

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095