23948sdkhjf

Udbygningsaftaler i Aalborg: Kommunen tager personalejuridiske skridt

Efter den store undersøgelse af Aalborg Kommunes tvivlsomme brug af udbygningsaftaler skal kommunen fremover bruge en ny fremgangsmåde og tjekliste, når de indgår aftalerne om udbygning af infrastruktur og lignende. 

By- og Landskabsudvalget i den nordjyske kommune godkendt således et nyt administrationsgrundlag til brug for indgåelse af udbygningsaftaler 17. februar 2022. Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Læs meget mere om udviklingen og sagen på Licitationen:

Aalborg tager juridiske skridt efter skandalesag om udbygningsaftaler

– Med det nye administrationsgrundlag får vi - i lyset af Advokatundersøgelsen, der omfattede 27 sager – nu lagt særligt vægt på kravet om frivillighed, herunder krav til dokumentation af, at aftalen er indgået på grundejerens initiativ, siger rådmand i By og Land, Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen, blandt andet i pressemeddelelsen.

Juridiske skridt

På baggrund af de sager med udbygningsaftaler, som Horten Advokatpartnerselskab afsluttede deres undersøgelse af i december 2021, er Aalborg Kommune også kommet et afgørende skridt nærmere en afklaring af, om håndteringen af sagerne med udbygningsaftaler skal have personalejuridiske konsekvenser.

– Horten har gennemført interviews af en række ledere og medarbejdere i By og Land, og Horten har fremlagt deres anbefalinger for min direktør og for undertegnede. Vi har naturligvis gransket Hortens anbefalinger, og der bliver nu taget personalejuridiske skridt over for et mindre antal ledere og medarbejdere i forvaltningen, siger Jan Nymark Thaysen.

Han tilføjer, at der på nuværende tidspunkt ikke kommenteres yderligere, da der er tale om personalesager.

Aalborg Kommunes nye fremgangsmåde ved udbygningsaftaler

Administrationsgrundlaget består af en overordnet vejledning og tjekliste med en underliggende procedurebeskrivelse af ansvarsfordeling og sagsgange ved udarbejdelse og journalisering af udbygningsaftaler i forbindelse med lokalplanssager i Aalborg Kommune. Derudover er der udarbejdet et notat med kommentarer til selve lovbestemmelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084