23948sdkhjf

”Man ville ikke bygge sådan et hus i dag” - Casa renoverer 11.400 kvm på Nørrebro

Nrep og Casa har indgået aftale om renovering af kontorejendommen Titan Hus på Nørrebro i København, en opgave entreprenøren udføres i totalentreprise. 

Det oplyser Nrep i en pressemeddelelse. 

Da Titan Hus blev opført i 1962, var det en fabriksejendom. Siden har den været benyttet til flere formål, blandt andet som datacentral for det daværende Maersk Data, og bygningen har stadig de karakteristiske tonede vinduer med blå rammer. Inden for de seneste år har bygningen blandt andet fungeret som multibrugerkontorhus. Nrep købte ejendommen i 2019. 

Fakta: Renovering af Titan Hus:

  • Oprindeligt byggeår: 1962
  • Bygherre: Nrep
  • Totalentreprenør: Casa
  • Byggeperiode: Q1 2022 – Q3 2023
  • Areal: 11.400 kvm
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Niras

Renoveringen af kontorområderne indebærer at udnytte bygningens unikke egenskaber og skabe nye kontorfaciliteter, som skal huse en række virksomheder samt fremme innovation og samarbejde. 

– Titan Hus er en fantastisk bygning, og vi vil gerne være tro imod den originale arkitektur. Derfor fører vi bygningen tilbage til det originale udtryk og udnytter styrkerne heri. Sådan en gammel fabriksbygning har ikke vægge, så vi har en nem og fleksibel indretning af arealerne, som i øvrigt kan klare en masse last. Man ville ikke bygge sådan et hus i dag, så vi skal selvfølgelig udnytte de muligheder, som er i det, siger Morten Bøgedal Poulsen, Head of Development & Construction hos Woods, som er Nreps kontorkoncept, i pressemeddelelsen. 

Første lejer udvikler flydende atomkraftværker 

Morten Bøgedal Poulsen tilføjer, at den oprindelige arkitektur i facaderne genskabes, hvilket indebærer at vinduerne udskiftes og der igen opsættes markiser. Samtidig er det ambitionen af give bygningen et mere åbent og moderne udtryk og med tiden åbne en café mod gaden. 

Casa er nu i gang med at renovere 11.400 kvm af Titan Hus. Dette omfatter, som nævnt, facaderne og også indendørsarealer, hvor Nreps kontorkoncept Woods bliver implementeret. Den del af ejendommen, som pt er udlejet, vil fortsat være i brug under den omfattende renovering. 

Det er arkitekter fra Arkitema, som tegner ombygningen af Titan Hus til Woods-konceptet, som er målrettet små, mellemstore og større virksomheder.

Den danske startup Seaborg Technologies, der udvikler flydende atomkraftværker med reaktorer baseret på smeltet salt, har allerede indgået en aftale om at leje sig ind på en fjerdedel af det nye kontorhus med en option på yderligere plads. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125