23948sdkhjf

Diabetescenter til 319 mio. kr. rammer milepæl i Aalborg

Tilbage i 2017 indgik Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden et samarbejde om etableringen af Steno Diabetes Center Nordjylland med en fondsdonation på 795 mio. kr., hvor de 319 mio. kr. gik til byggeri af et nyt diabetescenter.

I godt et års tid er der blevet bygget på det nye diabetescenter, og centret er nu ved at tage sine form. Fredag passerede projektet en milepæl, da regionen fejrede rejsegilde for håndværkerne på byggepladsen. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Arkitektfirmaet Friis & Moltke er totalrådgiver, og Aalborg-virksomheden M. Thomsen Støtt er hovedentreprenør på byggeopgaven.

Fakta: Steno Diabetes Center Nordjylland  

  • Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN) er kraft- og videnscenter for diabetes i Region Nordjylland og trådte i kraft d. 1. januar 2018. SDCN er en del af et nationalt netværk af Steno Diabetes Centre i alle fem regioner. 
  • Alle centrene støttes med bevillinger fra Novo Nordisk Fonden for at sikre, at Danmark opbygger de bedste tilbud inden for forebyggelse og behandling af diabetes, samt at dansk diabetesbehandling og forskning forbliver internationalt førende. 
  • Arkitektfirmaet Friis og Moltke er totalrådgiver, og Aalborg-virksomheden M. Thomsen Støtt er hovedentreprenør på byggeopgaven. Kunstner Alexander Tovborg er udvalgt til at udarbejde den kunstneriske udsmykning af Steno Diabetes Center Nordjylland.

I foråret 2023 vil byggeriet være klar til brug og danne ramme for diabetesbehandling af 5.000 - 6.000 patienter samt besøgende fra hele regionen, der vil kunne benytte træningsfaciliter, undervisningskøkken og høre foredrag og lignende i centret.

Det nye center udgør cirka 7.800 kvm i fire etager og er en del af det nye universitetshospital, og det opføres i tæt tilknytning til netop universitetshospitalet i den nye hospitalsby i det østlige Aalborg.

Håndværkere og samarbejdspartnere blev fejret 

Til rejsegildet var der samlet cirka 150 personer og taler. Højt i en kran hang et 100 kvadratmeter stort dannebrogsflag, og som til et rejsegilde var der pølser på menuen. 

Der blev fra talerne sendt mange fine ord af sted til byggeriets håndværkere, da det ikke har været en let opgave med mange komplicerede detaljer, bygningsdele og installationer. 

Der blev samtidigt sagt tak til Novo Nordisk Fonden for deres donation, og de mange samarbejdspartnere, der har deltaget i etableringen af byggeriet. 

– Tankerne bag byggeriet startede allerede i 2017, hvor forskellige arbejdsgrupper blev nedsat til at drøfte fremtidens diabetesbehandling. Udover diabetesbehandlere, har brugerrepræsentanter været rigtigt godt involveret, og det gør, at vi forhåbentligt kan skabe et center, der er attraktiv for den enkelte, fortæller Centerdirektør Poul Erik Jakobsen fra Steno Diabetes Center Nordjylland ifølge pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125