23948sdkhjf

Rockwool: Vi vil bruge 200 millioner på Ukraine-genopbygning, men vi bliver i Rusland

Mellem 100 og 200 mio. kr. Så meget vil isoleringsgiganten Rockwool bruge på genopbygningen af Ukraine det næste års tid. Det oplyser Rockwool i en meddelelse til børsen.

– Det har været vigtigt for bestyrelsen at følge op på det, vi forpligtede os til på generalforsamlingen, nemlig at komme med konkrete tiltag til aktivt at støtte genopbygningen af Ukraine. For os handler dette ikke bare om at sende en check. Det handler i højere grad om at etablere en organisation, som både kan udvikle støtteprojekter ’på jorden’ og føre disse ud i livet, udtaler bestyrelsesformand Thomas Kähler i meddelelsen.

”Vi vil engagere os i relevante projekter og bidrage med byggematerialer, know-how, samt kapital til støtte for genopbygningen, forudsat at omstændighederne i landet tillader det,” skriver Rockwool også.

For at få aktionærernes godkendelse til at bruge det store millionbeløb til Ukraine indkalder Rockwool til en ekstraordinær generalforsamling, som skal afholdes i august.

Gentager argumenter imod Rusland-exit

Den ukrainske millionplan betyder dog ikke, at Rockwool nu ændrer politik og trækker stikket på sine aktiviteter i Rusland, skriver selskabet også.

Selskabets forretning, teknologi og andre aktiver ville blive nationaliserede, hvis det bliver til et russisk exit. Og det vil give store aktiver til det russiske regime og ikke af afslutte krigen hurtigere, lyder rationalet nok engang.

I kølvandet på Ruslands angreb på Ukraine valget den danske isoleringsgigant at droppe en planlagt udvidelse til 1,5 mia. kr. af sin stenuldsfabrik i den russiske by Vyborg mellem Skt. Petersborg og den finsk-russiske grænse er aflyst. Dengang lød det dog også, at man fastholdt sin aktivitet i Rusland.

Topchef Jens Birgersson har siden forklaret beslutningen overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad med argumenter, der er på linje med seneste udmelding.

– Fordi forretningen er så lokalt forankret, kan den operere uafhængigt af resten af Rockwool. Hvis vi forlader (Rusland, red.), vil virksomheden sandsynligvis fortsætte med at operere, blot under et andet "ejerskab". I realiteten ville vi give den russiske stat en gave på flere milliarder kroner i form af en effektiv forretning, et stærkt brand, topteknologi og værdifuld intellektuel ejendomsret fra den ene dag til den anden. Vi kan ikke se, hvordan det hjælper med at afslutte krigen hurtigere, skrev Rockwool-topchefen tidligere til Licitationen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Rockwool
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828