23948sdkhjf

Unicon genoptager betonproduktion på ny fabrik

Betonproducenten Unicon har opført en helt ny fabrik på samme grund i Hillerød, hvor virksomheden har drevet betonværk siden 1967. Det skriver betonproducenten i en pressemeddelelse.

Siden juni 2021 betonproduktionen i Hillerød ellers stået stille. I stedet er tiden frem til nu blevet brugt på at opføre de helt nye produktionsfaciliteter. Kun en enkelt silo fra den forhenværende fabrik står tilbage sammen med en nyrenoveret administrationsbygning. 

Unicon har ellers set ind i en flytning af betonproduktionen til Allerød grundet skærpede krav til lyd fra produktionsvirksomheder, men nye teknologier, der sænker lyden fra fabrikken betragteligt, har nu muliggjort den fortsatte produktion på Falkevej i Hillerød. 

– Unicon har en lang historie i Hillerød, og derfor er det naturligvis glædeligt, at de har skabt en fabrik, der udviser et stort hensyn til omgivelserne, og vi dermed som kommune kan bevare virksomheden og de medfølgende arbejdspladser, udtaler Hillerød Kommunes borgmester, Kirsten Jensen, i pressemeddelelsen.

Lydsvag fabrik

Det er lykkedes at leve op til de aktuelle lydkrav for produktionsvirksomheder samt at kunne opnå miljøgodkendelse for fabrikken ved implementeringen af en række nye initiativer - herunder lydsvag af- og pålæsning af last- og betonbiler.

Når der fremover leveres cement til fabrikken, blæses cementen ikke længere ind i siloerne ved hjælp af lastbilernes egne kompressorer. I stedet drives processen af en ekstern energikilde med en lydisoleret placering inde i produktionen. På samme vis vil en ekstern energikilde også blive brugt til påfyldning af betonbilerne fremover, idet tromlerne skal holdes i gang under påfyldning – en proces der tidligere har været drevet af bilernes egne motorer.

Unicons nye eldrevne og hybride betonbiler med eldrevne, lydsvage betontromler opererer også i området, hvorfor både lyd og emissioner i forbindelse med af- og pålæsning minimeres markant på både byggepladser og ved det nye betonværk. Derudover har Unicon også fjernet en anden primær lydkilde med etableringen af helt nye vaskepladser til bilerne, der nu er omkranset af lydabsorberende vægge.

– Vi er lykkedes med at skabe en lydsvag fabrik ved at eliminere de primære lydkilder, der tidligere har været på grunden, og dermed lever den nye fabrik op til samtlige standarder og gældende krav for området, forklarer produktionsdirektør Christina Dideriksen fra Unicon.

Et nyt regnvandsopsamlende underlag er desuden støbt på hele fabriksområdet, hvilket betyder, at alt regnvand opsamles og dirigeres over i store beholdere. Herfra kan det bruges til vask af biler og i betonproduktionen.

Derudover betyder en udvidelse af silokapaciteten, at Unicon fremover vil se færre, men større leverancer til fabrikken, ligesom fabrikken er klar til at konvertere til den nye CO2-reducerede beton. Fabrikken har i øvrigt fjernet olie som energikilde og er i stedet blevet koblet på fjernvarmenettet, som en del af etableringen af den nye fabrik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.156