23948sdkhjf

Enemærke & Petersen og Arkitema skriver under på 920 boliger stor projekt

I efteråret 2022 ventes byggemodningen af første etape af det kommende boligbyggeri på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn at gå i gang. Og nu står det klart, at entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen kommer til at stå for opgaven med at opføre første etape af de i alt 920 boliger.

Det skriver Stejlepladskvarterets officielle hjemmeside i en pressemeddelelse.

Ejendomsselskabet Stejlepladsens projektkontor på Bådehavnsgade i København var rammen, da der blev skrevet under på både samarbejdsaftale, betinget totalentrepriseaftale og totalrådgiveraftale, hvor Enemærke & Petersen bliver totalentreprenør og Arkitema totalrådgiver på det kommende byggeprojekt.

– Det er et usædvanligt ambitiøst projekt – især når det kommer til bæredygtighed og genanvendelse af byggematerialer, hvor der virkelig tænkes nyt, siger adm. direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo, i pressemeddelelsen.

Sådan har udbudsprocessen på Stejlepladskvarteret fungeret:

November 2020: Prækvalifikation: udvælgelse af fem entreprenører ud af en gruppe på syv. Udvælgelseskriterier omhandlede blandt andet kapacitet, erfaring og økonomisk formåen

December 2020: Udbud af opgaven til de fem entreprenører, hvoraf to faldt fra undervejs

Januar 2021: Præsentation af tilbud fra tre entreprenører

Februar 2021: Evaluering og endeligt valg af Enemærke & Petersen, som totalentreprenør

April 2022: Papirerne bliver skrevet under på endeligt samarbejde

Et meget specielt projekt

Stejlepladsen bliver opført i etaper, hvor det i første etape er området langs Bådehavnsgade, der skal bebygges. Her vil der blive opført boliger af forskellig type og størrelse, og ligesom på resten af området, vil hver fjerde bolig være almen.

– Det er et meget specielt projekt netop fordi der er så stor differentiering af boligtyper. Både i forhold til andelen af private og almene boliger, men også når det kommer til typen af husene, forklarer Troels Aggersbo.

For Stejlepladsen er bæredygtighed et nøgleord, og det betyder blandt andet, at man gør et stort stykke arbejde for at finde på nye måder, man kan genbruge byggematerialer til blandt andet facader.

Det forventes, at de første beboere kan flytte ind på Stejlepladsen i første halvdel af 2025.

Omdannelsen af Stejlepladsen

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København skal være et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området har været kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

’Stejlepladsen – Her det gror’, som et hold bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og Moe står bag, vandt i november 2019 arkitektkonkurrencen om en bebyggelsesplan.

Det er visionen, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 920 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger - KAB blev i januar 2021 valgt som samarbedspartner på 200 almene boliger.

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre.

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger, men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111