23948sdkhjf

Materialepriserne skaber usikkerhed - Aarhus vil udsætte projekter for stort millionbeløb

Der er godt gang i de aarhusianske anlægsarbejder, men prisernes himmelflugt på granit, grus, asfalt og andet, som bruges i store mængder ved anlægsarbejder, får Aarhus Kommunes rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo, til at træde på bremsen.

Rådmanden lægger således op til at sætte en række projekter på pause, indtil priserne finder et forhåbentligt mere naturligt leje.

– Prisstigningerne kan mærkes overalt i kommunen, og derfor er det ansvarlig og fornuftig brug af skatteydernes penge, at vi nu sætter en række anlægsprojekter i bero. Indtil videre aflyser vi ikke nogen projekter, og der er stadig stor usikkerhed om, hvilket leje priserne ender i, siger Steen Stavnsbo i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Kommunens anlægsbudget for vejanlæg er på 450 mio. kr. i 2022. Som udgangspunkt forventes der prisstigninger på omkring 30 pct.

Der bliver pt. udsat projekter for cirka 50 mio. kr. Og på en liste fra kommunen med udskudte projekter finder man 27 projekter.  

Anlægsprojekterne, der forslås gennemførte, er en blanding af projekter, der allerede er i gang, og som det derfor ikke giver mening at bremse samt projekter, der af andre grunde har særlig prioritet.

Teknik og Miljø følger prisudviklingen tæt, og da priserne varierer meget fra projekt til projekt og råvarer til råvarer, er der tale om en foreløbig plan. Det betyder, at projekter, som man beslutter at udskyde på nuværende tidspunkt, alligevel kan blive gennemført senere på året afhængig af prisudviklingen.

Ser på cykelplan separat

Der er gennem cykelhandlingsplanen afsat mellem 250 og 300 mio. kr. over de næste 10 år til cykelstier. Heraf der 80 mio. kr. udmøntet i den allerede vedtagne cykelhandlingsplan. Her ønsker rådmanden et særskilt forløb om prioriteringen.

– Vi skal se på, hvordan vi skaber størst mulig værdi og flest mulige kilometer cykelsti for pengene. Det er vi i fuld gang med at se nærmere på og jeg kommer til at inddrage partierne i undervejs i overvejelserne og arbejdet med prioriteringen, da der er mange ønsker og praktiske forhold, som vi skal have med i overvejelserne, siger Steen Stavnsbo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11