23948sdkhjf

Et "voldsomt fejlkalkuleret" projekt æder en stor del af Dansk Boligbygs overskud

Hoved- og totalentreprenøren Dansk Boligbyg løftede omsætningen til næsten 1,5 mia. kr. i 2021/22. Et enkelt fejlkalkuleret projekt betyder dog, at resultatet på 20,3 mio. kr. før skat var mindre end forventet – og mere end halveret i forhold til 2020.  Det skriver selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Alligevel er der tilfredshed med driftsresultatet i ledelsen:

– På trods af et svært marked præget af Corona, krig og kamp om medarbejderne, har vi formået at konsolidere virksomheden i seneste regnskabsår. Vi har haft høj aktivitet og stor succes med vores projekter og drift, siger adm. direktør Anton Nørgaard i pressemeddelelsen.

– Resultatet ligger dog under det forventede, fordi vi har haft et enkelt projekt, der har været voldsomt fejlkalkuleret, uddyber han.

DANSK BOLIGBYG A/S
Regnskabsår 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Omsætning 1.434,8 1.366,9 1.366,4
Resultat før skat 20,3 44,3 9,6
Egenkapital (inkl. ansvarlig lånekapital) 122,3 135,4 100,8
Antal ansatte 109 106 102
Kilde: Dansk Boligbyg

– Der er foretaget de nødvendige justeringer af organisationen, så vi er bedre sikret mod lignende situationer fremadrettet, siger direktøren også om håndteringen.

Efter regnskabsperiodens afslutning 31. marts 2022 er der således foretaget en styrkelse af ledelsen i Dansk Boligbygs afdeling i Roskilde med en ny regionsdirektør og rekruttering af to nye afdelingsledere. Desuden er der sket en opstramning af procedurerne omkring tilbudsgivningen, lyder det fra firmaet.

Ved indgangen til det igangværende regnskabsår var den ansvarlige kapital i Dansk Bolig 122 mio. kr., svarende til en soliditet på 25,7 pct.

Udfordret marked

Dansk Boligbyg forventer stigende aktivitet og dermed omsætning i 2022/23 sammenlignet med 2021/22. Denne forventning baserer sig primært på allerede igangværende projekter og indgåede aftaler om nye projekter.

– Med en høj soliditet står vi godt rustet i et turbulent marked. Der er fortsat meget stor travlhed i entreprenørbranchen og hos vores underentreprenører, men på sigt forventer vi en opbremsning i markedet, siger Anton Nørgaard og tilføjer:

– Generelt er vores branche udfordret af voldsomt stigende materialepriser, udfordringer med rettidige leverancer, stigende inflation, stigende renter og dermed stigende usikkerhed med hensyn til gennemførelse af planlagte projekter – både blandt private og offentlige bygherrer.

Han forudser, at en kommende opbremsning i markedet vil give sig udslag i faldende priser på sigt, dog vil energitunge produktioner stadig være udfordret.

– Udfordringerne i markedet stiller større krav til vores styring af projekterne, herunder et stort fokus på priser, materialetilgængelighed og samarbejdspartnere ved afgivelse af nye tilbud, siger direktøren. lda

Se nøgletal for:
Læs mere om: Dansk Boligbyg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.765