23948sdkhjf

Efter rekordår – altanfirma kommer på nye hænder

For tredje gang på få måneder køber den ekspansive svenske facadekoncern et dansk firma. Denne gang gælder det den fremgangsrige altanspecialist Altana A/S med base i Ringsted, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– Vi er imponerede over Altanas rejse, hvor man med ægte entreprenørånd og godt håndværk har skabt sig en stærk position i hovedstadsområdet. Med Altana får Fasadgruppen en rendyrket altanvirksomhed i Danmark, og vi ser gode samarbejdsmuligheder med vores øvrige datterselskaber på det danske marked, siger Peter Andersen, forretningsområdechef i Danmark for Fasadgruppen, i pressemeddelelsen.

Altana blev grundlagt i 2013 af Jes Vilhelm Hansen og Morten Galsgaard Karlshøj, og firmaet og har de seneste år fremvist rekordoverskud på rekordoverskud. I 2021 i form af et overskud på 12,8 mio. kr. efter skat og året før 11,1 mio. kr.

Firmaet udfører alle trin fra rådgivning, projektering, planlægning, produktion, håndtering af myndighedsgodkendelser til endelig montering af altan. Kunderne er typisk ejerforeninger, andelsboligforeninger og ejendomsudviklere. Altana har 43 fuldtidsansatte og omsatte for cirka 95 mio. kr. sidste år.

– Nu er vi klar til at tage næste skridt på rejsen ved at blive en del af Fasadgruppen, hvor vi kan arbejde sammen med andre entreprenører og sætte endnu mere skub på udviklingen af virksomheden, siger Altana-medstifter Jes Vilhelm Hansen.

Købesummen består af kontanter – et ikke nærmere specificeret beløb – og et gældsbrev på 20 mio. kr., hvilket gældsbrev umiddelbart efter opkøbet konverteres til Fasadgruppen-aktier.

Overdragelsen af Altana forventes at finde sted 6. juli 2022.

Syv opkøb siden 2019

Altana bliver det syvende opkøb, som Fasadgruppen har foretaget, siden den svenske facadekoncern i 2019 gik ind i Danmark via opkøbet af murer- og facadeentreprenøren P. Andersen & Søn Entreprise A/S i Lejre.

Seneste i maj i år blev facadeentreprenøren Stenklint A/S, der har base i Valby, føjet til listen som opkøb nummer seks. 

Måneden før købte Fasadgruppen entreprenørfirmaet Kjær Knudsen A/S i Brøndby - firmaets femte tilføjelse i Danmark.

Fasadgruppen har hovedkontoret er i Stockholm, Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11