23948sdkhjf

Først af tre psykiatribygninger indviet – det hele står færdigt i 2025

Den røde snor er netop blevet klippet og første bygning på det 22.500 kvm store Psykiatrisk Center København på Bispebjerg indviet. Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj, havde æren ved ceremonien 10. november, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Første bygning huser blandt andet akutmodtagelse, ECT-klinik og fire intensive døgnafsnit med i alt 74 patientstuer. Her flytter de første 74 patienter ind allerede i slutningen af denne måned. Resten af de tusindvis af nye kvadratmeter med de resterende 126 stuer bliver taget i brug, når de to sidste bygninger åbner i 2025.

Nybyggeriet på Bispebjerg samler en stor del af de nuværende psykiatriske behandlingsafsnit på Bispebjerg, Frederiksberg, Gentofte og Rigshospitalet, som er en del af Psykiatrisk Center København.

Vinderne af byggeriet blev præsentereret for to år siden med økonomisk vægtige entrepriser til blandt andet MT Højgaard, Elindco og NCC.

Arkitekturens betydning

Psykiatribyggeriet er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Friis og Moltke og forskellige former for lys, behagelig akustik, naturlige elementer og indre gårdhaver skal bidrage til patienternes muligheder for at komme sig. Rammerne giver også personalet gode forudsætninger for arbejdet med patienterne, fortæller ledende terapeut på Psykiatrisk Center København, Nana Stengade Troelsgaard.

– De arkitektoniske rammer er noget helt særligt. De er både smukke og har stor indflydelse for patienternes trivsel. Vi får eksempelvis store glasfacader ud til de indre gårdhaver, der trækker lyset ind i hele sengeafsnittet, hvor der også er et stort og lettilgængeligt multirum, fortæller Nana Stengade Troelsgaard i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Vi kan tilbyde mange forskellige aktiviteter, fordi rumindretningen både indbyder til fysisk træning, fordybelse, kreativitet og ro. Patienterne får eget værelse med karnap, hvor de kan sidde og nyde udsigten.

Arkitekturen i Ny Psykiatri Bispebjerg rummer et element af fleksibilitet, så man hurtigt kan ændre indretningen, hvis man for eksempel har brug for at afskærme patienter fra resten af afsnittet.

Ny Psykiatri Bispebjerg

De nye rammer til Psykiatrisk Center København på Bispebjerg indeholder blandt andet 12 sengeafsnit med i alt 200 patientstuer, ECT-klinik og en akutmodtagelse

Byggeriet er fordelt på tre bygninger og 22.500 kvm

Bygningen er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Friis og Moltke.

Bygherre er Region Hovedstadens Center for Ejendomme

Budgettet er på 1,8 mia. kr. – heraf 760 mio. kr. til nybyggeri

De første patienter flytter ind den 20. november. De øvrige følger, når hele byggeriet står færdigt i 2025​

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.14