23948sdkhjf

Sønderjysk boligselskab vil erstatte boligblokke med rækkehuse i socialt udfordret område

Sønderborg Andelsboligforening (SAB) ønsker at ansøge Landsbyggefonden og Indenrigs- og Boligministeriet om tilladelse til nedrivning af to boligblokke i Stenbjergparken i Sønderborg. Blokkene skal erstattes af rækkehuse. Byrådet har godkendt ønsket, der nu kan sendes afsted.

To boligblokke i Stenbjergparken i Sønderborg skal rives ned og ombygges til cirka 14 rækkehuse, hvis alt går som Sønderborg Andelsboligforening (SAB) ønsker. Andelsboligforeningen vil derfor ansøge Landsbyggefonden og Indenrigs- og Boligministeriet om tilladelse til nedrivningen.

Da der er tale om nedrivning og ombygning af boliger, er det en væsentlig forandring, som også skal godkendes af Byrådet. Det er sket, og ønsket kan nu sendes afsted, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

10 boligblokke i området

Sønderborg Andelsboligforenings afdeling i Stenbjergparken er opført i 1968 og består af 10 boligblokke. Der bor cirka 700 beboere i boligområdet, og der er i alt 241 almene familieboliger.

Renoveringsprojektet er godkendt på Sønderborg Andelsboligforenings organisationsbestyrelsesmøde den 4. januar 2022 og har efterfølgende været forelagt for beboerne på et ekstraordinært afdelingsmøde den 9. marts 2022, hvor der blev stemt for projektet.

SAB anslår, at omdannelsen af de to boligblokke til rækkehuse koster 31 mio. kr. 

Skal modvirke sociale udfordringer

Ombygningsønsket i forlængelse af et flere år gammelt ønske hos Sønderborg Kommune, om en omdannelse af Stenbjergparken, der består af 10 boligblokke.

Sønderborg Kommune og SAB indgik i marts 2021 aftale om udvikling for boligblokkene i området.

- Vi har gennem flere år talt med Sønderborg Andelsboligforening om at omdanne Stenbjergparken, fordi området er udfordret. Derfor har vi været i proces for at skabe et bedre boligområde, og heldigvis kan vi – altså kommunen og SAB – vise gode resultater blandt andet fra Jørgensgård i Sønderborg samt i Havnbjerg, hvor ombyggede rækkehuse er meget eftertragtede, udtaler borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen i pressemeddelelsen.

– Projektet her vil give Stenbjergparken forskellige boligtyper, som kan sikre en bredere beboersammensætning, og dermed modvirke sociale udfordringer i Stenbjergparken i fremtiden, tilføjer han.

Når Landsbyggefonden og Indenrigs- og Boligministeriets har godkendt ansøgningen, skal Byrådet tage stilling til eventuel finansiering af projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109