23948sdkhjf

De mange boliger har mere end 60 år på bagen. Nu får de solceller på taget

Med elevatortårne og ny indretning bliver en tredjedel af de 102 boliger tilgængelighedsboliger

Jorton får æren af at give 102 af Frederikshavn Boligforenings lejligheder den store tur inde og ude.

Entreprenørfirmaet oplyser, at dets nordlige regionskontor nu er blevet offentliggjort som totalentreprenør på renoveringen af Frederikshavn Boligforenings Afd. 6 Koktved.

– Vi har også en grundig erfaring med sådanne renoveringer og er glade for at kunne påbegynde sagen med en stor egenproduktion i ryggen, fortæller Mikkel Skovgaard Ovesen, Regionschef i Jorton Region Nord.

Frandsen & Søndergaard er ingeniør og Arkitektfirmaet Nord står for arkitektydelser. For bygherre, Frederikshavn Boligforening, er Arkitektfirmaet Hovaldt tilknyttet som bygherrerådgiver.

I processen var der ifølge platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten, fem prækvalificerede entreprenører. Foruden Jortons vinderbud var det Arne Andersen, MT Højgaard, Færch & Co samt HP Byg.

Elevatortårne til tilgængelighed

Afdelingens 102 boliger er fordelt på otte boligblokke, som er opført i 1955/1956, og der er fra boligforeningen siden en vision om at skabe trygge, moderne og tidssvarende boliger i varierende størrelser, der kan give en bred beboersammensætning.

Arbejdet indebærer også, at en tredjedel af boligerne skal være tilgængelige for kørestolsbrugere. Planen er derfor, at nye trappetårne med elevatorer, skal etableres ud i facaden eller indvendigt.

I lejlighederne betyder det, at de får helt ny indretning med større køkken og badeværelser og facaden udføres med nye teglsten, vinduer og døre udskiftes med tre-lags termoruder. Hertil vil beboerne få nye og store altaner.

Foruden at skabe nye, lyse og moderne boliger, er der også et stort fokus på at sikre et lavt energiforbrug. Derfor skal alle boliger isoleres grundigt og der etableres mekanisk ventilation i alle boliger. Som prikken over i’et skal der monteres solceller på taget.

Boligforeningen budgetterede for halvandet års tid siden med en samlet udgift på godt 153 mio. kr.

Den gennemgribende renovering skal certificeres til DGNB-guld.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11