23948sdkhjf

Sælger de sidste 37.000 kvm: Drømmen om en ny bydel er opfyldt

Boligprojekt bliver køberen, Byggefirmaet Jørgen Højberg ApS', største til dato

Det store udviklingsprojekt Kildebjerg Ry mellem Skanderborg og Silkeborg, som blev påbegyndt i 2005 med ambitionen om at skabe en ny bydel med knap to tusinde indbyggere, har netop solgt de sidste ledige arealer. Dermed er man nu tæt på at være i mål.

Det oplyser Jens Mastrup, direktør i Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, som ejes ligeligt af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Salget omfatter et areal på knap 37.000 kvm, og køberen er Byggefirmaet Jørgen Højberg ApS, der planlægger at opføre 67 ejer- og lejeboliger i størrelser fra 90 til 130 kvm.

Jesper Højberg, medejer af firmaet, har netop underskrevet købsaftalen. Han fortæller, at byggefirmaet satser på, at spaden sættes i jorden på Kildebjerg omkring årsskiftet 2023-24.

Udarbejdelse af lokalplanen for arealet er netop sat i gang, og de første boliger i den sidste etape forventes klar til indflytning allerede i eftersommeren 2024.

Projektet med 67 boliger vil blive Byggefirmaet Jørgen Højbergs største projekt til dato. Det hidtil største omfattede 47 boliger, som aktuelt er ved at stå færdige i Sabro.

40 procent flere indbyggere

Da Kildebjerg-projektet tog sin begyndelse i 2005, var det ambitionen, at det skulle tage 20 år at realisere planen.

Kildebjerg Ry skulle øge byens daværende indbyggerantal på 4.600 med cirka 1.800. Derfor blev udviklingsarbejdet samlet i et udviklingsselskab med kommunen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond som ligestillede ejere.

Realiseringen af bydelen tog afsæt i en helhedsplan, som allerede fra dag ét fastlagde de overordnede rammer for planlægningen og udbygningen. Heri blev både infrastruktur og fritidsaktiviteter konkretiseret, planlagt og etableret i de indledende faser.

– I kraft af Helhedsplanen har køberne fra start vidst, hvad der skulle ske i hele bydelen. Så i stedet for blot at købe en grund har de købt ind på ideen om helhedsplanen, som de syntes godt om, siger Jens Mastrup. 

Når den sidste etape er etableret om et par år, vil der bo omkring 1.800 mennesker i Kildebjerg Ry, fordelt på omkring 200 parcelhuse og 490 tæt-lave boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094