23948sdkhjf

Kapitalfond køber 11 installatører og skaber milliardforetagende

En ny aktør i installatørbranchen er dannet med sammenlægningen af 11 virksomheder, der samlet har en omsætning på 1,3 mia. kr. 

InstallatørGruppen er navnet på en ny, stor spiller på installatørmarkedet med en samlet omsætning på omkring 1,3 mia. kr. 

Bag InstallatørGruppen står kapitalfonden FSN Capital og 11 installationsvirksomheder indenfor el-, vvs, fiber, samt ventilations- og kølesystemer.

Målet er, at mange flere lokale installatører på tværs af Danmark bliver en del af gruppen.

InstallatørGruppen er i udpræget grad baseret på lokal forankring og nære kunderelationer. Alle virksomheder fastholder deres lokale ledelse, medarbejdere, firmanavne og lokationer. Samtidig bliver de alle partnere og medejere af den nye virksomhed.

Vil være markedsledende

Ledelsen i InstallatørGruppen udgøres af adm. direktør Niels Meidahl og driftsdirektør Peter Frandsen.

Niels Meidahl er tidligere finansdirektør i blandt andet Nuuday, Fitness World Group, Saint-Gobain Distribution Denmark og H+H International og har erfaring med virksomhedssammenlægninger og samarbejde med kapitalfonde.

– Det er de enkelte partnervirksomheder, ejere og medarbejdere, der er fundamentet for og som kommer til at tegne InstallatørGruppen. Vi vil alene fokusere på strategiske områder og stordriftsfordele, som kan bidrage til at styrke virksomhedernes position og konkurrenceevne, forklarer Niels Meidahl.

Om InstallatørGruppen

InstallatørGruppen består fra start af 11 virksomheder indenfor el-, vvs-, fiber, samt ventilations- og kølesystemer. 

Gruppens mål er at skabe en landsdækkende markedsleder indenfor el, vvs-, ventilations- og kølesystemer baseret på lokal forankring og stærke kunderelationer kombineret med bredt markedskendskab og stordriftsfordele samt systematiske investeringer i bæredygtighed og miljø, arbejdsliv og faglig kvalitet for at professionalisere branchen. 

InstallatørGruppen ejes af FSN Capital og de enkelte virksomheder og har en samlet omsætning på omkring 1,3 mia. kr.

Kilde: InstallatørGruppen

– Gruppens finansielle styrke betyder, at vi kan fokusere på at udvikle og udvide InstallatørGruppen, og vi har ambitiøse vækstplaner i Danmark, fortsætter direktøren.

Det bedste fra to verdener

Driftsdirektør Peter Frandsen er selv mangeårig ejerleder i Frandsen El, som han stiftede i 2001 og i 2020 solgte til El:con, hvor han indtil for nyligt var salgsdirektør. Han er uddannet installatør og medlem af bestyrelsen i Brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne København.

Han hæfter sig ved, at sammenlægningen kombinerer de enkelte virksomheders lokale forankring med fordelene ved at være del af en større gruppe, hvor der er mulighed for at samarbejde med andre firmaer med teknisk ekspertise.

– Det betyder, at virksomhederne sammen vil kunne tilbyde markedsledende totalløsninger til virksomheder og offentlige kunder i hele landet i konkurrence med andre store virksomheder uden at give køb på den tætte relation til sine kunder, partnere og medarbejdere, lyder det fra Peter Frandsen.

FSN Capital, som står bag InstallatørGruppen, har tidligere anvendt lignende forretningsmodeller i Norden. Eksempelvis stor kapitalfonden bag svenske Instalco og norske Håndverksgruppen, der gjorde sin entré på det danske marked kort før årsskiftet.

Godkendelse fra konkurrencemyndighederne forventes indenfor 4-6 uger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.109