23948sdkhjf

Danner konsortium for udvikling af 365.000 kvm i København

Målet med den nye joint-venture mellem DSB, NREP, Industriens Pension og Novo Holdings er at skabe en attraktiv bydel med fokus på klima, fællesskab og "det moderne liv"

DSB, NREP, Industriens Pension og Novo Holdings har indgået en aftale om en samlet udvikling af Jernbanebyen i København i ét fælles konsortium.

Rammen er en betinget joint venture-aftale, der betyder, at hele Jernbanebyen vil blive samlet under et fælles ejerskab, når der er vedtaget en lokalplan for området, fremgår det af en pressemeddelelse.

Jernbanebyen kommer til at ligge på DSB’s historiske arealer i området mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen. Ambitionen er at udvikle en bydel, som sætter nye standarder inden for bæredygtighed og sundhed i forbindelse med byudvikling.

Samlet to dele i én

Jernbanebyen er aktuelt ejet delvist af DSB, delvist af Freja Ejendomme. 

Allerede i 2021 indgik NREP, Industriens Pension og Novo Holdings en aftale med Freja Ejendomme om køb af deres grundareal i Jernbanebyen. DSB Ejendomsudvikling, der ejer den største del af området, har samtidig ønsket at finde en joint-venturepartner til at indgå i en fælles udvikling af DSB’s grundareal. 

Med den nye aftale er det nu planen, at de to dele af Jernbanebyen bliver lagt sammen med henblik på en fælles udvikling af området med det nye konsortium som ejere.

– Med holdet bag udviklingen af Jernbanebyen formelt på plads er vi i fællesskab klar til det videre arbejde med at udvikle området bæredygtigt til gavn for København og københavnerne, siger Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling.

Jernbanebyen er den sidste store brik i byudviklingen i det sydlige og centrale København. Det 365.000 kvm store byudviklingsområde skal omdannes til en ny bydel, som blandt andet får to større parker og tre fodboldbaner. Med den gennemgående grønne karakter kommer alle med tilknytning til Jernbanebyen til at bo og arbejde med naturen helt tæt på i en i øvrigt delvist bilfri bydel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
1075 familier ville bo i Legoland: Nu flytter familie med fire børn og hund ind
Til fælles gavn: Byggefirmaer og studerende sammen på Digitale Dage
Aftale om ny rørledning over den dansk-tyske grænse
Teknikentreprenør lod vandet løbe: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
132 boliger tårner sig op over grøn oase ved Vestkysten
Tilbagegang var ingen overraskelse i Hillerød
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.078