23948sdkhjf

Grøn organisation har netop skiftet navn – nu skal også direktøren skiftes ud

To vicedirektører overtager ledelsen, indtil en permanent afløser er på plads i organisationen bag DGNB i Danmark

Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som indtil for nyligt hed Green Building Council Denmark, skifter direktør.

Mette Qvist giver – med organisationens egne ord - ”den grønne stafet videre” efter 11 år i front.

"Bestyrelsen og Mette Qvist er i samarbejde kommet frem til, at det er et godt tidspunkt at tage næste skridt i virksomhedens udvikling. Der skal derfor ansættes en ny direktør", skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Udskiftningen i toppen sker efter flere års fremgang. 

I dag har organisationen med bæredygtigt fokus 48 medarbejdere mod 10 personer for bare to år siden, og der er nu mere end 700 medlemsvirksomheder, som fordeler sig over hele værdikæden i bygge- og ejendomsbranchen.

Og samtidig med, at navnet sidste måned blev ændret til Rådet for Bæredygtigt Byggeri, annoncerede man også et gearskifte med øget fokus på politisk interessevaretagelse, EU-taksonomi, konferencer, partnerskaber og videndeling.

Rådet for Bæredygtigt Byggeris' arbejdsområder

DGNB: Organisationen administrerer og udvikler certificeringssystemet DGNB, der anvendes til at evaluere bæredygtigheden af byggeri, bygninger og byudvikling i Danmark.

EU-Taksonomi: Organisationen står bag branchens fælles oversættelse af EU-taksonomien til den danske bygge- og ejendomsbranche. Derudover udfører vi tredjepartsvalidering af efterlevelse af taksonomiens kriterier.

Kurser og uddannelse: Står bag en lang række kurser og uddannelser målrettet udvikling af bæredygtige kompetencer i alle led af byggeriet.

Udviklingsprojekter: Leder og deltager i en lang række udviklingsprojekter, hvor organisationens fageksperter bidrager med deres viden. Dette sker både i Danmark og internationalt.

Arrangementer: Afholder arrangementer og konferencer, hvor man sammen med eksperter deler viden om og diskuterer den bæredygtige udvikling i branchen.

Vidensdeling: Deler viden og erfaringer gennem oplæg, udgivelser samt indspark i den offentlige debat.

Kilde: Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Netop den store udvikling betyder derfor, at organisationen nu har brug for en anden øverst i ledelsen, fremgår det af pressemeddelelsen, der er underskrevet af bestyrelsesforperson Mikkel Bülow-Lehnsby og næstforperson Anne Skovbro.

”Der skal ansættes en ny CEO, som kan bidrage med erfaringer, der passer til den næste fase af Rådet for Bæredygtigt Byggeris rejse", hedder det sig blandt andet i meddelelsen.

Indtil der er fundet en permanent afløser, er Sisse Norman Canguilhem konstitueret som CEO og skal sammen med vicedirektør Frederik Waltz Søborg stå for den daglige ledelse af organisationen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094