23948sdkhjf

Kæmpe renovering – åbner snart med mere end en fodboldbane fyldt med skriveborde

Knud Højgaards Hus - opkaldt efter stifteren af entreprenørkoncernen Højgaard & Schultz, genåbner på Kultorvet i København

Om få måneder genåbner et forvandlet Knud Højgaards Hus på Kultorvet midt i København som kontorhus.

MT Højgaard er ved at afslutte en totalrenovering af bygningen med butiksareal i gadeplan og fem etager med i alt 8.300 kvm kontorer.

Da entreprenørselskabet i april 2021 præsenterede projektet, var det ifølge seniorprojektchef Steen Steensen ”til dato årets største renoveringsprojekt”. Den samlede entreprisesum lød på cirka 180 mio. kr.

Renoveringen af Knud Højgaards Hus er tegnet af Danish Architect Group, bygherrerådgiver er Emcon, og Rambøll er rådgivende ingeniør og arkitekt.

Navn vækker genklang

De fem kontoretager får plads til omkring 550 ansatte. 

Industrikoncernen Danfoss rykker ind på to etager, mens konsulentfirmaet Trustworks lejer én etage. Det samme gør en stor udenlandsk virksomhed, som ønsker at være anonym, og endelig overtager Blast, som arrangerer globale turneringer i e-sport, det meste af 3. sal.

Knud Højgaards Hus blev indviet i 1957 som Københavns Hovedbibliotek – beliggende på Kultorvet midt i hovedstaden. I 1993 rykkede Niels Brock Copenhagen Business College ind.

Bygningen er opkaldt efter civilingeniør Knud Højgaard, som var stifter af entreprenørkoncernen Højgaard & Schultz, der mange år senere blev en del af MT Højgaard. Den velgørende fond med hans navn blev etableret med penge fra hans formue, og fonden er hovedaktionær i det børsnoterede MT Højgaard.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11