23948sdkhjf

Bud var mere end 100 pct. over budget: By & Havn annullerer udbud

Parterne bag projekter arbejder på et nyt udbud af landstrømsanlæg for krydstogtskibe, der anløber København

By & Havn har besluttet at annullere udbuddet på et nyt landstrømsanlæg til krydstogtskibe i København, oplyser det københavnske arealudviklingsselskab i en pressemeddelelse. Om planen om et færdigt anlæg inden udgangen af 2024 holder, vides ikke.

Forklaringen er, at de to indkomne tilbud begge overstiger budgettet for etableringen af anlægget med mere end 100 pct.

– Det er ærgerligt, når et udbud skal gå om, men i dette tilfælde er tilbuddene meget langt fra det forventede, og der er derfor behov for, at vi kigger tingene igennem igen, så vi kan sikre et bedre tilbud og en bedre løsning, udtaler havnebygmester og anlægschef, Hans Vasehus, By & Havn.

Den højere pris skyldes ifølge By & Havn blandt andet den generelle prisudvikling og kompleksiteten af udbuddet.

Arbejder på nyt udbud

Landstrømsanlæg til krydstogtskibe i Københavns Havn etableres i et samarbejde mellem Københavns Kommune, By & Havn og Copenhagen Malmø Port (CMP), hvor By & Havn er bygherre på anlægget.

By & Havn har haft en samlet entreprise for et anlæg med i alt fem tilslutningspunkter i udbud - to tilslutninger på Langelinie og tre på krydstogtterminalen på Oceankaj i Ydre Nordhavn.

Ifølge Hans Vasehus er By & Havn sammen med partnerne CMP og Københavns Kommune er enige om, at der skal gennemføres et nyt udbud. Parterne ser nu på, hvordan det kan strikkes sammen, så man kan komme i gang med anlægsarbejdet og forsyningen af landstrøm til krydstogtsskibe, der anløber København.

Det vides endnu ikke, om den aktuelle annullering af udbuddet kommer til at påvirke udrulningen af landstrøm tidsmæssigt.

Fra By & Havn lyder det, at man vil afsøge alle muligheder for, at etableringen fortsat kan ske inden for den forventende tidsramme, der er inden udgangen af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109