23948sdkhjf

Atkins og Adept opnår delt førsteplads i idékonkurrence om udvikling af Espergærde

Sammen med arkitektfirmaet Adept har rådgivningsfirmaet Atkins vundet en delt førsteplads på et udviklingsplanprojekt for Espergærde by.
Helsingør Kommune gennemfører en idékonkurrence om rammerne for den fremtidige udvikling af Espergærde. Baggrunden er et ønske om at udvikle en plan for, hvordan Espergærde bliver et endnu dejligere sted at bo, dyrke fællesskaber og muligheder for at udfolde sig i fritiden hele året rundt.

Rådgivningsfirmaet Atkins meddeler nu på sin hjemmeside, at man i samarbejde med arkitektfirmaet Adept har vundet en delt førsteplads på et udviklingsplanprojekt for Espergærde by.

Aktivere de eksisterende tilbud
I den udviklingsplan, som Atkins og Adept står bag, er det en klar vision, at der ikke skal opfindes nye steder til byen, men i stedet fokuseres på at forbinde, iscenesætte, definere, kvalificere og aktivere de mange tilbud, som byen allerede besidder. Derfor blev bæredygtig mobilitet et centralt ord i planen, hvor der lægges op til, at der anlægges et netværk af trygge stiforløb, de såkaldte Espergærde stier, for bløde trafikanter, der binder byen sammen på kryds og tværs.

Desuden er der i planen indtænkt en række fysiske og funktionelle tiltag på byens centrale mødesteder. Det skal skabe mere multifunktionelle og veldefinerede attraktioner, som kan fungere hele året.

Flere fagområder og godt samarbejde i spil
Atkins' har bidraget med ekspertise inden for trafik, sikkerhed og mobilitet samt landskabsarkitektur, bæredygtighed og vandhåndtering. Lill Bjerregaard Christensen, som er rådgiver ved Planlægning og Arkitektur i Atkins, glæder sig over processen og resultatet med opgaven, der er blevet udviklet i tæt samarbejde med Adept Arkitekter.

- Det er rigtig vigtigt for Atkins, at vi kan gøre os bemærkede på arkitektopgaver som denne. Det, at vi hele tiden udvikler vores ekspertise inden for vores kerneydelser, og at vi bliver valgt blandt kompetente konkurrenter, forstærker vores tro på, at vi som en større rådgivende ingeniørvirksomhed kan bidrage med en bred og tværfaglig viden af høj kvalitet, siger Lill.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11