23948sdkhjf

Teknikinstallatør i plus efter historisk stort minus

På trods af et tab på 1,5 mio. kr. i de første fire måneder af det seneste regnskabsår har nordjysk teknikinstallatør vendt udviklingen

Efter en udfordrende og underskudsgivende start på regnskabsåret fik installationsvirksomheden Nordelektro skuden på ret kurs. 2022/23 endte med plus på beskedne 112.537 kr. før skat. I 2021/22 måtte firmaet indkassere et minus på 3,4 mio. kr. før skat.

Da det forskudte regnskabsårs regnskabsårets første fire måneder var gået, var der ellers et tab på 1,5 mio. kr.

Efter tiltrædelse af ny ledelse, adm. direktør Jesper Christiansen, salgschef Allan Nass og økonomichef Kasper T. Nielsen, formåede firmaet at skabe en omsætningsvækst på 15-16 pct. over de sidste otte måneder af regnskabsåret. Dermed kan virksomheden præsentere den højeste omsætning i næsten et årti.

- Vi har skærpet vores kommercielle profil og har allerede set positive effekter heraf. I 2023 har vi landet blandt andet indgået store aftaler på Teknisk Facility Management, herunder med Aalborg Portland og Aarhus Kommune, siger adm. direktør Jesper Christiansen fra Nordelektro.

Desuden er der under virksomhedens nye økonomichef taget initiativer til at styre likviditeten og sikre besparelser, hvilket har været medvirkende til at nedbringe driftsudgifterne.

Mellemår

Jesper Christiansen kalder det netop afsluttede regnskabsår et mellemår i firmaet, hvor der har været fokus på at få styr på fundamentet i forretningen og skabe ro internt virksomheden.

En grundig gennemgang af virksomheden har blandt andet betyder afskedigelser. Enkelte medarbejdere er siden blevet genansat, og der er kommer flere nye teknikere til.

Desuden vurderer ledelsen, at der skal ansættes mindst ti nye medarbejdere i det kommende regnskabsår, herunder elektrikere, maskinserviceteknikere, industrielektrikere og elevatorteknikere.

Nordelektro A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 25,3 20,9
Resultat af primær drift 0,5 -3,2
Resultat før skat 0,1 -3,4
Årets resultat 0,0 -2,6
Balancestatus 15,8 16,8
Egenkapital 2,2 2,0
Antal ansatte 42 42
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143