23948sdkhjf

Ny hus-fabrik tager form i lyntempo

Hjem a/s, der laver præfabrikerede typehuse, får lige nu selv bygget ny fabrik ud fra samme princip. Produktions-anlægget ventes klar sidst i februar, og derfor kommer et større hussalg end ventet belejligt.
Byggebranchen er præget af mangel på materialer og ikke mindst en udpræget mangel på hænder, alligevel skrider lynopførelsen af typehusfabrikanten Hjems nye kæmpefabrik i industriområdet HI Park udenfor Hammerum frem som planlagt.

- Jordarbejderne begyndte i uge 36, og vi regner med at flytte maskinerne ind i uge 2, så det er fra bar mark til tag over hovedet på under 100 dage. Dernæst starter vi produktionen op, og i februar skulle vi gerne se de første, færdige huse fra det nye anlæg, fortæller Torben Andersen, administrerende direktør i Hjem a/s, der har specialiseret sig i præfabrikerede typehuse.

Svenske Llentab leverer den 10.000 kvadratmeter store stålhal tæt på motorvejen mellem Herning og Ikast. Sammen med produktionshallen bygges 900 kvadratmeter kontorer, personalerum og kantine. Den del af byggeriet ventes klar til brug i løbet af første kvartal 2007.

- Lige nu sælger vi mere end forventet, og det er et godt rygstød til en ny fabrik med en kapacitet, der er tre gange så stor som nu. Målet er at sælge 50 procent flere huse i 2007 i forhold til 2006, og så er det rart at være foran med salget, før vi flytter ind i den nye fabrik, konstaterer Torben Andersen.

CC-Contractor A/S i Herning og Industriinvest Herning A/S står bag byggeriet, hvor især den svenske leverandør af stålhallen gør indtryk på Torben Andersen.

- De er i stand til at bygge i et helt ekstraordinært tempo, som imponerer selv erfarne folk i den danske byggebranche. Det fik vi bekræftet under rejsegildet forleden, fortæller Torben Andersen.

Selv om der er generel mangel på arbejdskraft, har den svenske virksomhed formået at samle et internationalt team af byggefolk fra flere lande, som er i sving syv dage om ugen.

- Det er altså ikke noget man normalt oplever i forbindelse med et almindeligt, dansk byggeri, siger Torben Andersen.

Kilde: Hjem A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078