23948sdkhjf

Klar, parat, søg....

I dag klokken 10.00 åbner Energinet.dk nye solcellepuljer. Puljen til private husejere ventes tømt på kort tid.
Uanset om man søger klokken 10.01 eller klokken 23.59, kommer man i betragtning. Private husejere, boligforeninger og solcellelav får mulighed for at søge om forhøjet pristillæg.

Læs også: Energinet.dk forventer stor interesse

- Vi forventer, at rigtigt mange vil søge, men folk behøver ikke sidde klar ved tasterne for at søge præcis klokken 10.00, når puljerne åbner. Om man søger klokken 10.01 eller klokken 23.59, spiller ingen rolle – alle har samme muligheder og er stillet ens. Det er meget vigtigere, at man sikrer sig, at ansøgningen er fyldestgørende, for ellers kommer man ikke i betragtning, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s solcelleadministration.

Der er i alt fire underpuljer, man kan søge. Ansøgningsperioden løber frem til den 31. maj 2015, men på grund af den store forhåndsinteresse forventer Energinet.dk, at især den pulje, som private husejere kan søge, bliver ”tømt” på kort tid.

Men skulle det ske, at puljen bliver ”tømt” allerede den første dag, så vil alle, der søger inden midnat, have lige muligheder.

Læs også: 173 ansøgninger på 2 dage

Lodtrækning
Kommer der flere ansøgninger, end der er mulighed for at give forhøjet pristillæg, trækkes der lod blandt de ansøgninger, der er kommet ind den dag, puljen bliver "tømt".

Hvis f.eks. underpuljen på 12 MW de første to ansøgningsdage modtager ansøgninger på anlæg til i alt 10 MW og tredje dagen yderligere ansøgninger på 4 MW, trækkes der alene lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kommet ind på tredjedagen, altså de 4 MW. Hvis en underpulje fyldes den første dag, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldest-gørende ansøgninger, der er kommet ind den første dag.

Kan betale sig at søge alligevel
Men selvom det ser ud til, at en underpulje er fyldt, kan det godt betale sig at søge alligevel.

Dels skal Energinet.dk efterfølgende sagsbehandle og kontrollere ansøgningerne, og det er kun fyldestgørende ansøgninger, der kommer i betragtning. Derfor kan ansøgninger, der ikke i første omgang så ud til at få forhøjet pristillæg, godt komme i betragtning.

Dels kan man, når man laver sin ansøgning, vælge, at den skal ”gå videre” til en eventuel efterårsansøgningsrunde, hvis man ikke får del i underpuljerne i forårets runde.

Hvis alle puljerne ikke bliver opbrugt inden den 31. maj 2015, bliver det resterende antal MW samlet i en samlet pulje, som udbydes til efteråret. Her kommer ansøgninger fra forårets runde ”forrest i køen”.

Datoen for forårets ansøgning spiller dermed en rolle.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125