23948sdkhjf

Hustømrerne rammer vækstsporet

Resultatet er forbedret og ordrebeholdningen mere end fordoblet hos tømrerfirmaet med afdelinger i Aarhus, Aalborg og Rødekro.
Trods et fald i omsætningen fra 195 mio. kr. til 167 mio. kr. formåede Hustømrerne i 2014 at forbedre resultatet før skat fra 2,1 til 3,4 mio. kr.

Fremgangen i indtjeningen er resultatet af en turnaround, som blev iværksat af en ny ledelse før årsskiftet 2013-14.

- Nedgangen i omsætningen i 2014 skyldtes primært et noget uskarpt fokus på salget gennem en længere periode, men den udvikling er vendt. Hustømrerne har i dag en mere selektiv tilgang til mulige opgaver og projekter, som har gjort det muligt at matche vores kompetencer og kapacitet til de rigtige opgaver, fortæller administrerende direktør Klaus Andersen.

Tilbage til værdierne
Et nyt og skarpere fokus på kunderne har banet vej for en kraftigt øget ordretilgang. Hustømrerne stod ved begyndelsen af 2015 med en historisk stor ordrebeholdning på 376 mio. kr. mod 174 mio. kr. på samme tidspunkt sidste år, og det er med til at styrke optimismen.

Samtidig har den næsten 100 år gamle virksomhed indført nye interne processer og implementeret nyt IT-system til projektstyring, som gør det muligt at optimere styringen af blandt andet risici, økonomi og projektledelse.

Ifølge Klaus Andersen har den omfattende turnaround medført, at virksomheden har fundet tilbage til gamle værdier som kvalitet, pålidelighed og forandringsparathed.

- Hustømrerne er så at sige i vater igen, siger direktøren.

En koncern i fremgang
Hustømrerne A/S er et datterselskab under Jorton Holding A/S, som på sin ordinære generalforsamling i maj vil præsentere et positivt resultat på 21,7 mio. kr. før skat – en forbedring på mere end 16 mio. kr. i forhold til året før.

Den positive udvikling gør sig også gældende i Hustømrernes søsterselskaber, Jorton A/S og A/S Boligbeton.

Læs mere i artiklerne:
Boligbeton investerer 200 millioner
Jorton har igen overskud
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14