23948sdkhjf

COWI skal stå for første byggefase af "Vores By"

Carlsberg har valgt COWI og Hoffmann til at opføre et nyt hovedsæde til bryggeriet på den gamle Carlsberg-grund i Valby.
Sammen med Hoffmann har COWI vundet projekteringen og udførelsen af første byggeafsnit i den nye bydel "Vores By". Det drejer sig om Carlsbergs nye hovedsæde på 12-15.000 m2 og en L-formet bygning på ca. 10.000 m2, som skal indrettes til boliger, butikker og erhverv. Hertil kommer en P-kælder i to etager samt infrastrukturen i området.

"Vores By"
Når Carlsberg flytter produktionen af øl til Fredericia sidst på året, efterlader bryggeriet et areal på 19 hektar, hvor den nye bydel skal opføres. "Vores By" skal være et levende område, der ikke kun rummer boliger og erhverv, men også skoler, rekreative områder og oplevelsesinstitutioner.

Lars Holten Petersen fra Carlsberg Ejendomme fortæller på "Vores Bys" hjemmeside, at området skal være et sted, hvor man: "bliver udsat for noget, man måske ikke lige havde forventet, og møder mennesker, som er mærkelige og spændende. Det er dræbende, hvis en by er forudsigelig."

Produktionen af Jacobsens specialøl fortsætter uændret i Valby, ligesom Carlsberg koncernen og Carlsberg Danmark fortsat vil have til huse i det kommende hovedsæde.

1000 Carlsberg medarbejdere vil fortsat have deres arbejdsplads i Valby.

Ambitionerne for bydelen
- Vi er glade for at have fået chancen for at være med på det markante projekt sammen med Carlsberg. Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at være med til at præge en helt ny bydel midt i en gammel storby, fortæller projektchef Peter Bjersing fra COWI.

Arkitekterne Entasis, som sidste år vandt Carlsbergs idékonkurrence, har ambitioner om at gøre bydelen til den første i verden, der forener den sociale, økonomiske og miljømæssigt bæredygtige by med den klassiske bys tæthed og troværdige byrum.

Redskaberne til at realisere ambitionen er state-of-the-art viden inden for sociologi, arkitektur, kunst og ingeniørvidenskab.

- Det er en fantastisk spændende opgave med meget store visioner, specielt inden for bæredygtighed. COWI er stærk inden for netop det område, og jeg er ikke i tvivl om, at det er en væsentlig årsag til, at vi fik opgaven, fortæller Peter Bjersing.




Kilde: COWI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.771