23948sdkhjf

Spritgrunden i Aalborg tages i dag i behandling

Planerne for byens historiske spritfabrik sprænger rammerne. Både i areal og i højde.
Teater, hotel kombineret med butikker, møbelbutik, chokoladefremstilling og mikrodestilleri, kunsthal med et meget stort udendørs kunstværk, dagligvaremarked og restauranter.

Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg skal i dag tage stilling til planerne for omdannelsen af Aalborgs historie spritfabrik som et indledende skridt mod ny lokalplan.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende i dag.

Ifølge planen skal den nye spritby sprænge områdets nuværende rammer især mod nord og mod vest. Entreprenørfirmaet A. Enggaard, som skal eje den kommende spritby, vil for eksempel gerne opføre 40.000 kvadratmeter nye boliger uden for selve fabriksbygningen, og A. Enggaard søger om kvote til 150 ungdomsboliger, foruden at man vil opføre 150 private familieboliger.

En anden væsentlig detalje er, at planen lægger op til en byggehøjde på 35 meter. Det er i Aalborg defineret som et højhus, og det tillader den nuværende lokalplan ikke.

Samlet skal den nedlagte spritfabrik ifølge planen bebygges med knap 75.000 kvadratmeter. En generel bebyggelsesprocent på 157.

Forslaget, som i dag skal behandles, fastslår, at den bevaringsværdige del af fabrikken skal omdannes med respekt for den eksisterende arkitektur og kulturhistorie. Det forventes en fredning falder på plads og at arbejdet med ombygningen vil ske i tæt samarbejde med kulturstyrelsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109