23948sdkhjf

Landets største typehusproducent fortsætter væksten

HusCompagniet as, der er dannet af typehusproducenterne FM Søkjær og Interbyg, nåede i 2007 en omsætning på over 811 millioner. I 2008 ventes omsætningen at runde en milliard. Hvor andre i byggebranchen skruer ned for blusset, skruer den kapitalstærke koncern op.
Midtjyske FM Søkjær og Interbyg med base på Sjælland, Fyn og i Sønderjylland, blev i 2006 samlet i koncernen HusCompagniet as. Samme år købte Axcel, Danmarks største kapitalfond, 75 % af aktierne. Danmarks suverænt største typeproducent var en realitet, og 2007 er det første hele regnskabsår for den samlede koncern.

Fortsætter væksten i en kriseramt branche
HusCompagniet as har netop sendt sin ledelsesberetning og økonomiske hovedtal for 2007 ud til offentligheden. I ledelsesberetningen noterer man sig, at den positive udvikling for byggebranchen aftog i 2007. I en tid, hvor byggebranchen kæmper med finansielle vanskeligheder, og flere drejer nøglen om, bliver det stærkeste konkurrenceparameter at sikre kundernes tryghed og tillid.

Her konstaterer HusCompagniet, at man er stort set alene om at kunne tilbyde engangsbetaling ved overdragelse af et færdigt hus i stedet for forudbetalte rater – et princip, som ledelsen ikke tøver med at kalde for ”fremtidens betalingsmodel i byggebranchen”.

Det kræver imidlertid et stærkt økonomisk fundament, fordi HusCompagniet skal operere med konstante udeståender på flere hundrede millioner kroner.

Her falder de fleste aktører i byggebranchen naturligt fra. Men for ejerkredsen bag HusCompagniet er det derimod en erklæret målsætning fortsat at sikre dette økonomiske fundament og trække markedet i retning af engangsbetaling.

Ny åbenhed om økonomiske forhold
Koncernens første ledelsesberetning markerer en ny åbenhed i forhold til tidligere. Da FM Søkjær var den lokale mastodont i det midtjyske, var holdningen, at indtjeningsevnen var et internt anliggende.

- Siden man overvejende byggede lokalt, var der nok en bekymring for, at huskøbere skulle begynde at omregne selskabets fortjeneste i antal byggede enheder og kræve afslag i prisen, fortæller administrerende direktør Steffen Baungaard.

- Det er selvfølgelig aldrig sket. Desuden har tiderne ændret sig, og i dag er det ikke suspekt at tjene penge. Tværtimod viser det, at du er god til det, du laver. Og det vil vi selvfølgelig også gerne fortælle, ikke bare til vores kunder men også til HusCompagniets mange leverandører og partnere.

Kilde: HusCompagniet as

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112