23948sdkhjf

Partnerskab på vej med banebrydende produkt i højstyrkebeton

Arkitema, Confac og Contec er - med støtte fra Byggeriets Innovation, Realdania og DTU - i færd med at udvikle et nyt letvægts byggesystem i beton med integreret isolering.
Udviklingen inden for energikrav til byggeriet og de senere års fokus på miljø har skabt et behov for nyudvikling i betonindustrien og særligt inden for elementbyggeri.

Dette meget aktuelle og presserende behov er erkendt både hos Arkitema som rådgiver, Confac som elementproducent og Contec som specialfirma inden for højstyrkebeton og unikke overflader til beton i elementindustrien.

Innovativt letvægtssystem i beton
De tre parter er derfor gået sammen om at udvikle et nyt byggesystem, der - qua sin lave vægt og integrerede isolering - kan leve op til fremtidige energikrav. Et innovativt letvægts, modulært byggesystem i beton.

Ambitionsniveauet er højt, og målet er at skabe radikal innovation inden for følgende områder; overflader på højde med natursten, isolering, vægt, samlingsdetaljer, grænseflader samt integration af installationer. Således er visionen at imødekomme både slutbrugerens, arkitektens, ingeniørens, entreprenørens og montørernes krav til et modulært byggesystem.

Det nye byggesystem vil både kunne bruges ved nybyggeri, men er i høj grad også relevant i forbindelse med energirigtig renovering af eksisterende byggeri. Fx ved alment boligbyggeri, hvor man pt. konstant øger murenes tykkelse, vil man med det nye produkt minimere murtykkelsen og samtidig maksimere isoleringseffekten.

Sommerhus på Samsø i højstyrkebeton
Arkitema, Confac og Contec har tilsammen fået 3,7 mio. kroner af Byggeriets Innovation til udvikling af det nyskabende byggesystem.

Udover at udvikle selve betonbyggesystemet har Arkitema tegnet et sommerhus, der skal vise nogle af højstyrkebetonens potentialer. Et forsøgsbyggeri, der efter planen skal stå færdigt til efteråret på Samsø, og som projektets parter selv finansierer.

Huset består af tre foldninger i højstyrkebeton. Tre rammer for liv, hvor betonen udgør det primære og konstruktive materiale som tag, vægge og dæk, der folder sig fra terrasse til soverum, og som i interiøret løfter sig og folder sig til pejs og køkkenbord i beton.

Det nye produkt - der ventes klar på markedet til efteråret - er resultatet af et et-årigt forsknings- og udviklingsprojekt, der er støttet af Byggeriets Innovation, Realdania og DTU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11