23948sdkhjf

Første danske mester i tagdækning er kåret

For første gang nogensinde har tagdækkerlærlinge deltaget i DM i Skills – håndværkernes danmarksmesterskab. En blåstempling af et særdeles vigtigt fag, siger branchen.
Lørdag eftermiddag den 29. januar blev spændingen udløst, da 23 elever og lærlinge blev udråbt til Danmarks bedste inden for deres fag under DM i Skills i Odense Congress Center.

Nationalbankdirektør Nils Bernstein, der selv har en baggrund som elektromekaniker, overrakte præmierne, og blandt vinderne var Henrik Bloch Lauritsen fra Sørvad i Midtjylland.

Han kunne efter konkurrencen kalde sig landets første og bedste tagdækkerlærling, og i branchen nyder man den officielle blåstempling:

- Tagdækning er en forholdsvis ny erhvervsuddannelse. Med uddannelse, og nu også som en del af DM i Skills, bliver tagdækning anerkendt som en vigtig del af et byggeri, siger direktør Peter Kranz, fra den landsdækkende danske kæde af tagdækkere, Tæt Tag Danmark.

Gode repræsentanter for branchen
De to deltagere i DM-finalen var fundet ved lokale konkurrencer på erhvervsuddannelserne på VIA i Horsens og EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Begge deltagere, Henrik Bloch Lauritsen og Chris Corneliussen, er lærlinge i Tæt Tag Danmark-tagdækkerfirmaer.

Under konkurrencen i Odense dystede de to unge håndværkere i at lægge listetag rundt om et Velux-vindue på et hældningstag:

- De er begge dygtige og gode repræsentanter for branchen. Konkurrencen var meget lige og blev afgjort på detaljer i deres tilgang til opgaven, siger Peter Kranz, der også var stolt over, at begge deltagere var fra firmaer i Tæt Tag Danmark-kæden.

Weekendens mesterskab og fagmesse i Odense blev en succes med over 10.000 besøgende, der fulgte med i konkurrencerne i vidt forskellige fag lige fra murer og stenhugger til frisør og konditor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073