23948sdkhjf

Dorte Mandrup modtager Idrættens Arkitektpris 2011

Evnen til at indarbejde hele bydele og lokalområder sikrede i sidste uge Dorte Mandrup Arkitekter prisen som årets idrætsarkitekt.
Kulturminister Per Stig Møller overrakte fredag eftermiddag prisen som årets idrætsarkitekt til Dorte Mandrup Arkitekter.

Tegnestuen får prisen for sin særlige evne til at indarbejde idrætsbyggerier i lokale kontekster, så det ikke kun er idrætsudøverne, men hele bydele og lokalområder, der får glæde af de nye rammer:

- Arkitektur til idræt, leg, krop og bevægelse handler om meget mere end at sætte tag over hovedet på nogle konkurrenceaktiviteter. Arkitekturen kan øge glæden ved bevægelse og inspirere både børn og voksne til helt nye måder at dyrke idræt, leg og samvær på. Det er det, vi forsøger, og vi er derfor meget stolte over at modtage denne pris fra Kulturministeriet, siger prismodtager Dorte Mandrup.

Fokus på nytænkning og kvalitet
Dorte Mandrup Arkitekter har igennem næsten 10 år designet og udviklet en række idrætsbyggerier, som udfordrer det traditionelle og inspirerer til aktiv udfoldelse igennem nyskabende rum.

Tegnestuen arbejder på forbilledlig vis med at introducere nye materialer og løsninger, der giver større transparens og åbenhed i de ellers ofte meget lukkede idrætsbyggerier. Det falder i høj grad i tråd med Idrættens Arkitektpris. Der er skabt for netop at sætte fokus på nytænkning og kvalitet inden for idrætsbyggeri.

Flere idrætshaller og kulturhuse på cv’et
Et eksempel på Dorte Mandrup Arkitekters kreativitet kan man finde på Amager i København, hvor en bydel omkring Holmbladsgade fik et løft ved opførelsen af idrætshallen ”Prismen” i 2006.

Det er et idrætsbyggeri, der er ’fæstnet’ til en eksisterende bygnings gavl og lyser op om aftenen, da hallen beklædt med det transparente materiale poloycarbonat, som lukker lys ind om dagen – og lys ud om aftenen. Dette byggeri er blevet en vigtig og vægtig inspirationskilde for mange senere idrætsbyggerier med fokus på åbenhed mellem idrætsaktiviteterne.

Derudover har Dorte Mandrup Arkitekter bl.a. tegnet Gersonshallen i Hellerup samt fælleshuset i Herstedlund i Albertslund Kommune. Tegnestuen har også vist stor forståelse og indlevelse i børnenes verden med tegningerne til Børnekulturhuset Nicolai i Kolding og Amagers kommende børnekulturhus, der indvies senere i år.

Årets talentpris
Som led Idrættens Arkitektpris uddeles også en pris til årets talent blandt afgangsopgaver på landets fire arkitekt- og designuddannelser. Prisen skal motivere endnu flere arkitektstuderende til at interesse sig for idrættens byggerier og udendørs faciliteter.

Årets talentpris går til Signe Vest for afgangsprojektet "En bokseklub på Nørrebro". Projektet tager udgangspunkt i de mange nye brugergrupper, der er i de senere år er blevet en del af boksning.

Det er blevet en idræt for alle og der er derfor behov for at tænke nyt, når man tegner faciliteter til en amatørbokseklub. Klubben kan blive mere end ret råt træningssted; et rum for lokalt fællesskab på tværs af meget forskellige brugergrupper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109