23948sdkhjf

Konkurs-forsinket byggeri løber op i 33 mio. kr.

Arbejdet på en ny daginstitution nær Solrød er netop gået i gang

Byggeriet af Eventyrhaven, en ny integreret institution i Havdrup Vest ved Solrød, er nu gået i gang. Endelig fristes man til at sige. 

En masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset, skød byggeriet i gang. Bevæbnet med farvestrålende plastikskovle tog de den 6. september sammen med Solrøds borgmester Niels Hörup og flere andre byrådsmedlemmer første spadestik til deres kommende daginstitution. Det oplyser Solrød Kommune. 

I alt kommer bygningen til at være 1.372 kvm og blandt andet bestå af otte fleksible stuer, som både kan fungere som vuggestue og børnehave for de cirka 146 børn, der skal have deres daglige gang i Eventyrhaven. 

Den samlede investering i byggeriet og anlæg af udearealerne kommer til at løbe op i 33 mio. kr. 

Holdt fast i projektet efter konkursen
Byggefirmaet Elindco står i dag med totalentreprisen på projektet, men sådan var det ikke fra start. 

Institutionsprojektet blev sat på ufrivillig pause i december sidste år, da den oprindelige totalentreprenør, Daurehøj Erhvervsbyg, gik konkurs. Byrådet i Solrød kommune valgte dog at bibeholde projektforslaget udformet af gruppen Daurehøj, Nova5, Lassen Landskab og Kim Olsson og sende projektforslaget i et nyt udbud. Midt i juni blev Elindco så udpeget som ny totalentreprenør. 

Konkursen skubbede også projektet med et halvt års tid. Da kommunen i sin tid indgik aftale med Daurehøj Erhvervsbyg var den forventede slutdato på byggeri sat til februar 2020. Med den nylige opstart ventes bygningen nu at stå færdige i september 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11