23948sdkhjf

Transportminister tager spadestik til milliardbyggerier

Når Henrik Dam Kristensen tager det første, symbolske spadestik ved Gudenåen, markeres begyndelsen på et stort antal bygge- og anlægsentrepriser til i alt 3 mia. kr.
Nu går arbejdet med at anlægge motorvejen mellem Funder og Låsby – gennem Silkeborg – for alvor i gang.

Stregerne på kortet er tegnet færdige, jorden er undersøgt for fortidsminder, og arealerne, hvor motorvejen skal ligge, er ved at blive gjort klar til det store byggeri.

Siden anlægsloven for motorvejen mellem Funder og Låsby blev vedtaget i maj 2009, har Vejdirektoratet haft travlt med at projektere og planlægge byggeriet. Og nu bliver stregerne på kortet til virkelighed.

Et af de første steder, hvor det sker, er ved broen, der skal føre motorvejen over Gudenåen. Broen over Gudenåen bliver et markant bygværk på strækningen, men for silkeborgenserne vil byggeriet også være et vigtigt tegn på, at anlægsarbejdet nu for alvor går i gang.

MT Højgaard i fuld gang
Fredag den 3. februar kl. 10.30 tager transportminister Henrik Dam Kristensen det første spadestik til broens fundament ved et arrangement, hvor også borgmester i Silkeborg Kommune, Hanne Bæk Olsen vil deltage og holde tale.

Arrangementet, som er åbent for alle interesserede, foregår ved byggepladsen på den nordlige side af Gudenåen – ved Pramdragerstien – hvor entreprenørfirmaet MT Højgaard er i fuld gang med at gøre klar til brobyggeriet.

- Hos os i Vejdirektoratet har dette motorvejsprojekt fyldt meget de sidste par år og vil naturligvis fortsat gøre det. Men nu bliver vores arbejde for alvor synligt i området. Vi glæder os meget til at komme i gang og til et fortsat godt samarbejde med vejens naboer, kommunerne og andre myndigheder, siger projektleder i Carsten Sandgaard.

Anlægsarbejde for 3 milliarder
Allerede i efteråret 2011 begyndte byggeriet af to store broer ved Askhøjvej og Korskær Bæk øst for Silkeborg, og flere entrepriser er lige på trapperne. På nuværende tidspunkt er der sat gang i bygge- og anlægsarbejder for godt 320 mio. kr. ud af et samlet entreprisebudget på omkring 3 mia. kr.

Motorvejen åbner i henholdsvis 2015 (strækningen mellem Hårup og Låsby) og i 2016 (mellem Funder og Hårup).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125