23948sdkhjf

Danmarks nye rockmuseum i Roskilde falder på plads

Finansieringen er netop faldet på plads, og det betyder, at Danmark Rockmuseum kan tage imod de første gæster i 2014.
Museet bliver en del af en helt ny bydel i Roskilde, Musicon, hvor omdrejningspunktet er musikkens mangfoldighed.

Bag museet står Roskilde Museum i samarbejde med Roskilde Festival. Finansieringen af rockmuseet er netop faldet på plads med et bidrag på 16 mio. kr. fra Realdania. Den samlede projektøkonomi udgør 120 mio. kr.

En dynamo for byudviklingen
Danmarks nye Rockmuseum skal sammen med Roskilde Festival styrke Roskildes position som et kraftcenter for rytmisk musik. Roskilde Kommune har fået udarbejdet en masterplan for hele byudviklingen af den nye bydel Musicon, der tager udgangspunkt i genanvendelsen af et tidligere industriområde.

Museet kommer dermed til at ligge i spændingsfeltet mellem Roskilde bymidte og festivalpladsen og vil udgøre en vigtig driver for hele områdets aktiviteter og tiltrækningskraft.

- Rockmuseet er en vigtig fremtidsinvestering i Roskildes udvikling, og jeg er meget glad for, at Realdania har valgt at give så generøst et bidrag, der kan afslutte fundraiserprocessen, siger borgmester Joy Mogensen.

I Realdania ser man frem til opleve den udvikling af Roskilde, som Danmarks Rockmuseum bliver et vigtigt bidrag til.

- Danmarks Rockmuseum vil kunne fungere som dynamo for byudviklingen i krydsfeltet mellem den eksisterende by og festivalpladsen – og dermed fastholde den energi som Roskilde Festivalen skaber. Med udgangspunkt i netop festivalens engagerede ildsjæle vil museet understøtte byudviklingen i Roskilde og samtidig vise, hvordan tiloversblevne industrianlæg kan indgå i en helt ny planlægning, siger direktør Hans Peter Svendler.

Samspil med Roskilde Festival
Rockmuseet vil indgå som en del af bygningskomplekset ”Rock Magneten”, der også kommer til at huse Roskilde Festival Højskole, Roskildegruppen samt et bydelshus. Her bliver også plads til både scene, samlingslokaler og café. Og sammen med Roskilde Festival vil rockmuseet kunne medvirke til at et aktivt byliv – også de 351 dage om året, hvor der ikke er festival i byen.

- Vi er virkelig glade for, at vi nu kan gå i gang med at bygge en ny type museum. Det kommer til at være tilgængeligt døgnet rundt med interaktive skærme i vinduerne og digitale udstillinger. Et museum der vil afspejle, at rytmisk musik er et globalt sprog for ungdommen, siger museumsdirektør Frank Birkebæk, Roskilde Museum.

FAKTA
Danmark Rockmuseum bliver organisatorisk en del af den selvejende institution, Roskilde Museum.

Rockmuseet skal indgå i Roskilde Kommunes nye bydel Musicon. Musicon-området ejes af Roskilde Kommune og vil blive bebygget med boliger, kollegier, uddannelsesinstitutioner og bygninger til fortrinsvis musisk relaterede erhverv. Museet skal ligge ved bydelens centrale plads ’Fripladsen’.

På baggrund af Roskilde Kommunes masterplan for den nye bydel Musicon er der afholdt en arkitektkonkurrence om udformningen af det nye museum. Konkurrencen blev vundet af det hollandske arkitektfirma MVRDV og danske COBE.

Den samlede projektøkonomi for Danmarks Rockmuseum er 120 mio. kr. Heraf bidrager Realdania med 16 mio. kr., Roskilde Kommune med 57 mio. kr., Arbejdsmarkedets Feriefond med 40 mio., Bikubenfonden med 3 mio. kr. og Foreningen Roskilde Festival, Tuborg-fondet, Egmont Fonden og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond med samlet 4 mio. kr.

Museet forventes at stå færdigt i 2014.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156