23948sdkhjf

Stort Holstebro-projekt tættere på realisering

Holstebro Kommune har indgået aftale med JRK Invest og MT Højgaard om køb af arealer til et ca. 12.000 m² stort Center for Sundhed.
Et byggeri, der er målrettet fremtidens nære sundhedsvæsen. En central beliggenhed og gode adgangsforhold. Og ideelt i forhold til byudviklingen generelt i Holstebro.

Det er nogle af de argumenter, der ligger til grund for, at byrådet har valgt, at det nye sundheds- og akuthus i Holstebro, Center for Sundhed, skal bygges på Hostrupsvej.

Kommunen har netop indgået aftale med JRK Invest og MT Højgaard om køb af arealer til projektet, der skal tilbyde innovative, trygge og nære sundhedstilbud af høj kvalitet.

Ny, spændende bydel
Center for Sundhed kræver en investering på ca. 200 mio. kr., og byggeriet forventes at kunne starte i slutningen af 2013.

- I så stort et projekt, der både i indhold og størrelse træder nye veje i det nære sundhedsvæsen, er en central placering i forhold til brugerne af det nye Center for Sundhed helt afgørende. Til Hostrupsvej er der gode adgangsforhold trafikalt, både for privat og for kollektiv transport. Geografisk kan placeringen ikke være bedre, siger borgmester H.C. Østerby.

- Gråkjær Arena ligger på Hostrupsvej. Her er også ATP-Huset, der skal rumme Udbetaling Danmark, ved at blive bygget, og den nye retsbygning ligger lige i nærheden på Stationsvej. Med placeringen af Center for Sundhed kan vi få en hel ny og også arkitektonisk meget spændende bydel som en del af vores nye Cityplan, fortsætter borgmesteren.

I gang hurtigst muligt
Region Midtjylland, som er Holstebro Kommunes samarbejdspartner i projektet, har meldt ud, at man vil benytte Holstebro Sygehus helt ind til den dag, da det nye storsygehus i Gødstrup står færdigt til brug.

Det betyder, at de funktioner, der skal være i Center for Sundhed, skal være klar til umiddelbart at tage over, når Holstebro Sygehus lukkes.

- Derfor er det vigtigt, at byggeriet sættes i gang hurtigst muligt, og det er der mulighed for på det areal, vi nu har erhvervet til formålet. På mange måder indebærer Center for Sundhed helt nye samarbejdsformer inden for det nære sundhedsvæsen. Det vil også bygningsmæssigt kræve nytænkning, siger H. C. Østerby.

FAKTA
Center for Sundhed projekteres til ca. 12.000 kvadratmeter til praktiserende læger, speciallæger, kommunale sundhedstilbud og til en akutklinik, der skal drives af Region Midtjylland.

Byggeriet forventes at kunne starte i slutningen af 2013. Det forventes, at der skal investeres ca. 200 mio. kr. i Center for Sundhed.

Center for Sundhed skal danne en ny ramme om sundhedsbetjeningen af borgerne. Udgangspunktet er, at størstedelen af alle borgeres sundhedshenvendelser kan håndteres i nærområdet. I byggeriet vil indgå nye og borgervenlige måder at tænke sundhed og sundhedsbetjening på.

Læs mere om det nye Center for Sundhed på www.sundiholstebro.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062