23948sdkhjf

Udbudslov: Nyt lovforslag får positiv modtagelse

Organisationerne Dansk Byggeri og FRI ser positivt på udkastet til en ny udbudslov, men FRI påpeger dog en central knast i lovforslaget.
Lovforslaget om en ny udbudslov bliver sendt i høring fredag, og udkastet får positive ord med på vejen fra brancheorganisationerne.

Hos Dansk Byggeri mener man, at forslaget til udbudsloven gør livet lettere for tilbudsgiverne, sikrer præcise konkurrenceparametre og gør tildelingen gennemsigtig.

- Skatteborgerne og udbyderne skal være tilfredse, fordi loven øger konkurrencen og dermed muligheden for at få mere og bedre byggeri til en god pris. Og tilbudsgiverne skal glæde sig over, at konkurrencen kommer til at ske på et fair og gennemsigtigt grundlag, siger projektdirektør Henrik Fausing, Dansk Byggeri om lovforslaget.

En central knast
Hos FRI finder man mange gode takter i lovforslaget, men organisationen mener, at en central knast risikerer at føre til øgede omkostninger.

- Den øgede fleksibilitet, der er i den nye udbudslov, er generelt en styrke. Men den har også en bagside. For at transaktions- og udbudsomkostninger ikke skal eksplodere, kræver det et langt mere bevidst valg omkring, hvor mange private leverandører den offentlige indkøber tager dialog med i udbudsprocessen. FRI’s erfaring, som støttes af de præcise regler der ligger i Tilbudsloven, er, at tre leverandører typisk er fornuftigt og tilstrækkeligt, når der er tale om projekter, hvor de mere fleksible former anvendes, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Samle EU og dansk lov
Hos Regeringen vil erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen præsentere udbudslovsudvalgets rapport fredag. Udbudsloven skal samle en række af reglerne om udbud ét sted og samtidig implementere EUs nye udbudsdirektiv.

- Jeg har modtaget Udbudslovsudvalgets rapport om en ny dansk udbudslov. Udvalgets forslag forenkler de danske udbudsregler og giver større klarhed og fleksibilitet. Det vil gøre udbud lettere, billigere og mere effektive for både det offentlige og de private virksomheder, siger Henrik Sass Larsen.

Læs mere på Høringsportalen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094